Најновије

КОЛИКО СРБА СУ УБИЛИ КОМУНИСТИ? Oвако је Титов режим убијао, затварао и опљачкао "класног непријатеља" (ВИДЕО)

У емисији „Српска раскршћа“ , у продукцији "Helm cast" водитељ Никола Јовић је са својим гостом др Срђаном Цветковићем, вишим научним сарадником са Института за савремену историју, разговарао о комунистичкој диктатури у Србији, о политичкој репресији, масовним убиствима и култу вође у периоду 1944.-1991.године.

Сцена са суђења у Србији 1946. године (Фото: Јутјуб)

Eмисија се, између осталог, бави питањима зашто је Србија несразмерно више страдала после рата од других југословенских република, зашто је комунистичко насиље и репресија била несразмерно већа у Титовој Југославији него у другим социјалистичким државама тог периода. Цветковић је рекао да  је у у Француској након ослобођења од нациста убијено око 8.000 људи док је у Србији та цифра била око 60 000, од чега до чега половина без икаквог суђења.

- Тамо се ради о 250 људи на милион становника, а код нас на 6000 до 10000 људи на милион становника. То су велике диспропорције - закључује Цветковић. Он је објаснио да је комунистички режим истрагу против колаборациониста користио да се обрачуна са политичким и класним непријатељима. Он је посебно указао на конфисковање имовине као врсту притиска.  - У Србији је 80 посто имовине индустријског капитала ушла у руке ове државе тако што су неки људи ликвидирани или ухапшени а њихова имовина прешла у државне руке  - рекао је Цветковић за "Helm cast".

Пошто ни за ове злочине жртве и њихови потомци нису добили "извињење" и "покајање" , није за очекивати ни да се комунисти и њихови биолошки или идеолошки потомци покају за оне много веће злочине. Шта се догогило Србину у легији странаца када је одбио да иде да ратује против свог народа погледајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Михаило Меденица о Вучићевом позиву на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА