Најновије

РАТ ПРОТИВ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ ТРАЈАО БИ МИНУТ: 100.000 умире одмах, а милиони у најстрашнијим мукама!

Не постоји "победничка ситуација" уколико САД изведу превентивни напад на Северну Кореју, иако то замишљају амерички војни званичници, пише Си-Ен-Ен.

Пакао на земљи у најави (Фото: Правда/Војска САД)

Како се наводи, милиони недужних грађана би се нашли у размени ватре, без времена за евакуацију, уколико САД и савезници иницирају напад на Пјонгјанг.
- Таква операција би садржала брз и мултидимензионалан напад, а борбу би могли да одлуче први минути - рекао је пензионисани морнарички капетан Џери Хендрикс.
Он истиче да није информисан о специфичностима могућег превентивног напада, али је рекао да би та операција укључивала неколико стратегија усмерених на неутралисање севернокорејских могућности - да ли оне биле усмерене на дефанзивну оријентацију или на контранапад
- Супротстављање севернокорејском релативно импресивном дефанзивном систему земља-ваздух би могло да се учини стелтовима Ф-22, Ф-35 и бомбардерима Б-2, којима би се прикључили јапански и јужнокорејски ловци Ф-16 ии Ф-15. Такође, коришћење беспилотних летелица би смањило ризик од губитка пилота - додаје Хендрикс.
Према његовим речима, САД би могле да допреме додатне летелице у регион уочи напада, али суштински америчка војска може да се ослони на две велике базе у Јужној Кореји, у Осану и Кунсану.
- Са Гуама би Пентагон могао да подигне бомбардере Б-1, Б-2 и Б-52, а у игру би могли да буду укључени и разарачи који се налазе у Јапану, а који су опремљени ракетама типа томахавк и дефанзивним системом који би могао да пресретне севернокорејске ракете - истакао је Хендрикс.
Проблем могу да представљају последице првог напада.
- Неколико минута по нападу амерички авиони и артиљерија би морали да координишу своје акције са савезницима како би уништили хиљаде ракетних бацача који су усмерени ка јужнокорејској престоници Сеулу - пише Си-ен-ен.
Стручњаци наводе да би то само био почетак.
- Није проблем погодити Северну Кореју, проблем је шта даље следи. Ви нападнете Северну Кореју...Па они ће одговорити, а имају арсенал који може да уништи Сеул. Предвиђа се да би стотине хиљада становника Јужне Кореје могло да умре у првим сатима борбе - од артиљерије, ракета, пројектила кратког домета, а рат би могао да ескалира и до нуклеарног нивоа, што би довело до десетине милиона жртава и деструкције 11. највеће економије света. С тим се коцкате - наводи се у тексту Си-ен-ен-а. Погледајте ОВДЕ шта би у случау севернокорејског одговора био први циљ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прва успешна проба пројектила дугог домета Северне Кореје:

Бонус видео

Ево докле могу да добаце севернокорејски пројектили:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА