Најновије

СУКНА ЈЕ ИЗА ЛЕЂА: Сиријске снаге већ крче пустињу према Деир Ез Зору! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија наставила је копнене операције на истоку покрајине Хомс, извршивши удар на положаје Исламске државе у подручју Џуб ал Џара.

САА крчи пут према Деир Ез Зору (Фото: Твитер)

Предвођени 11. тенковском дивизијом Снага националне одбране, војни одреди лојални властима у Дамаску ослободили су данас место Ал Тарави на путу Палмира-Деир Ез Зор. Борба за ово место започета је током јучерашњег дана, након опсежног бомбардовања руске авијације, која је нанела велике губитке терористима, пре свега у механизацији. Дејства руске авијације по терористима у овом подручју можете да погледате ОВДЕ.
У борбама за Ал Тарави, сиријске снаге уништиле су најмање три борбена возила ИД-а и убиле више од десет терориста, док се остатак повукао даље према истоку, наводе војни извори на које се позивају сиријски медији. Према њиховој најави, очекује се да ће САА своја дејства наставити у правцу севера, како би обезбедиле цело подручје Џуб ал Џара. Након ослобођења Сукне, у току је велико прераспоређивање снага Сиријске арапске армије. Велики део јединица које су учествовале у готово двомесечној борби за последње велико упориште Исламске државе н истоку Хомса, сада је пребачено у северне делове Хомса, где се воде жестоке борбе за важне саобраћајнице, које ову покрајину повезују са северним деловима земље: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је ослобођена Ал Сукна
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА