Најновије

ТРАМП ИМА ЈОШ ПРЕТЊИ: Имамо трупе широм света, а Венецуела није далеко!

ВАШИНГТОН - Амерички председник Доналд Трамп је изјавио да не одбацује ни могућност "војне опције" за Венецуелу, као одговор на ескалацију политичке кризе у тој земљи. То је акт лудости, акт крајњег екстремизма, каже венецуелански министар одбране.

Трамп (Фото: Јутјуб)

"Имамо много опција за Венецуелу, укључујући и потенцијалну војну опцију, ако буде било потребе", рекао је Трамп новинарима у Њу Џерзију, а преноси агенција Франс прес.
"Имамо трупе у читавом свету и на местима која су веома удаљена. Венецуела није толико далеко, а људи тамо пате и умиру", додао је Трамп.
Он се, такође, осврнуо на питање Северне Кореје, рекавши да ће разговарати са кинеским председником Си Ђинпингом о "веома опасној" ситуацији у вези са Пјонгјангом.
"Надам се да ћемо све разрешити", рекао је Трамп новинарима у свом голф кампу у Њу Џерзију, а преноси агенција Ројтерс.
"Нико више од председника Трампа не воли мирно решење", додао је он.
Са друге стране, венецуелански министар одбране Владимир Падрино каже да је претња америчког председника војном силом "акт лудости и крајњег екстремизма".
"То је акт лудости, акт крајњег екстремизма. Екстремистичка елита је на власти у САД и, искрено, не знам шта се догађа и шта ће се догађати у свету", рекао је Падрино, неколико сати након Трампове изјаве, преноси АФП.
Падрино, који је и начелник Генералштаба оружаних снага Венецуеле, изразио је уверење "као војник, заједно са венецуеланском војском и народом, да ће сви бити у првим редовима бранећи интересе и суверенитет своје вољене Венецуеле".
Истовремено, Бела кућа саопштила је касно синоћ да ће Трамп пристати на разговор са председником Венецуеле Николасом Мадуром "тек када у земљу врати демократију".
У саопштењу се наводи да је Мадуро јуче тражио телефонски разговор с Трампом, чија администрација је увела санкције Мадуру лично и неким његовим савезницима и назвала га диктатором због покушаја сламања опозиције.
Бела кућа напомиње да Трамп, откако је дошао на власт, врши притисак на Мадура да поштује устав своје земље и одржи праведне и слободне изборе, ослободи политичке затворенике и обустави кршења људских права и угњетавање.
"Мадуров режим се оглушио о ове позиве, какви се чују и широм региона и света. Уместо тога, Мадуро је изабрао пут диктатуре", наводи се у саопштењу, и истиче да су САД уз народ Венецуеле пред даљом репресијом Мадуровог режима.
Мадуро се суочава са жестоким критикама широм света због успостављања нове скупштине са широким овлашћењима, која је изнад венецуеланског Конгреса и пуна је Мадурових лојалиста. Прочитајте ОВДЕ шта ради Билдерберговац у БиХ! Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

А ево како Трамп прети Северној Кореји:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА