Најновије

ПРЕМИЈЕРКA КОСОВА? Пацоли и САД доводе Мимозу да уједини Косово и Албанију! (ФОТО)

Последњих дана озбиљно је почело да се спекулише да би садашња градоначелница Ђаковице Мимоза Кушари Љиља могла да буде будућа премијерка тзв. Косова!

Мимоза Кушари Љиља (Фото: Фејсбук)

Према неким сазнањима, Мимозу, која је позната по својим сусретима са породицом Клинтон, али и по томе што редовно полаже венце на гроб злочинца Јашарија, на ту позицију гура косовски бизнисмен и бивши председник Беџет Пацоли. Она је прихватљива варијанта и за међународну заједницу како би се коначно решила криза на Косову око формирање владе и парламента, али и за такозвану ратну коалицију са Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем на челу.
- Ако погледате само њен профил на Фејсбуку, ствари вам постају јасне. Она се слика држећи у једној руци заставу Албаније, а у другој заставу Косова, јасно алудирајући да оне треба да се споје. Мимоза је позната као неко ко је веома радикалан и Пацоли је уверен да би она имала снаге да изгура целу причу око „велике Албаније“. У прилог томе најбоље иде чињеница што је она дуго живела у Америци и што је веома добра и са најгласнијим заговорником те идеје, злочинцем Вилијамом Вокером - каже наш одлично обавештени избор.
Политички аналитичар Душан Јањић каже да су сви потези Мимозе који су за Србију неприхватљиви заправо њен највећи плус у игри за премијерско место.
- Мимоза је била у странци код Пацолија и тада је први пут изабрана за парламент, а касније је постала непобедива у Ђаковици, месту које има врло озбиљан проблем са српско-албанским сукобима, односно ратним злочинима. Она је врло прихватљив кандидат и за међународну заједницу. Сви њени састанци са Клинтоном, одласци на Јашаријев гроб и прича око застава су минус само у Београду, а тамо је то велики плус за њу. Једна је од албанских политичарки која је међу првима ишла на тренинге у Америку - коментарише Јањић.

(Мимоза, Фото: Фејсбук) Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић каже да Мимози не мањка радикалности.
- Она представља младу генерацију политичара са Косова који су се образовали у иностранству и тамо живели. Једна је од ретких жена у тој новој генерацији и веома је енергична, али то не значи да је имало мање радикална него ови стари. Само делује мало софистицираније. Она је тренутно у покушају да формира и своју партију, али јој ту не предвиђам светлу будућност - или ће морати да буде изузетно националистички оријентисана или ће просто одустати - наводи Ивановић.

Школовали је Американци

Мимоза Кушари Љиља посланица је покрета „Алтернатива”, који је основао Иљир Деда, а који је учествовао на изборима са странком Баџета Пацолија Алијанса за ново Косово и странком Исе Мустафе Демократски савез Косова. Мимоза је косовска политичарка рођена у Ðаковици, а школовала се у Приштини, као и у Америци. Била је заменик премијера, као и министар трговине и индустрије од 2011. до 2013. године, а радила је и за Светску банку и за УСАИД на пројектима за Косово.
Прочитајте ОВДЕ шта је Хашим Тачи одговорио на оптужбе да је трговао људским органима?
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мимоза представља себе у два минута.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА