Најновије

СПРЕМАЛИ МАСАКР НА ПРОСЛАВИ ГДЕ ЈЕ БИО И ПУТИН: Терористи имали два паклена плана (ВИДЕО)

Руска полиција објавила је да ухватила терористе који су планирали да изазову судар два експресна воза и камион пун експлозива доведу на прославу на којој је налазио руски председник Владимир Путин. Иако се све одиграло крајем јула, детаљи су у медије процурили тек недавно.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Наводно је џихадистичка ћелија која делује на подручју Русије планирала да изведе саботажу на возовима који возе кроз железничку станицу недалеко од Санкт Петербурга. План им је био да изведу напад за време одржавања Купа Конфедерација који се одржавао прошлог месеца, а који је био генерална проба за Светско првенство 2018. у Русији.
"Након што би погодио препреку, један брзи воз требало је да искочи из шина и погоди други воз који би долазио из супротног смера", објавила је московска Комсомолскаја Правда.
Возови су требали да се крећу брзином од 300 километара на сат због чега би вероватноћа да се ова трагедија избегне била мала, малтене никаква.
Али чини се да џихадисти нису баш све направили како су наумили. Наиме, воз је наишао на препреку, али се ништа није догодило.
Путници који су се у њему налазили нису ништа приметили, а запослени железнице морали су да потпишу изјаву да о инциденту неће говорити све док ФСБ не истражи шта се тачно догодило. Убрзо након саботаже с возом, ФСБ их је разоткрио.
Откривено је и да су имали још планова. Уколико би им план у ком би се сударила два брза воза пропао, постојао је резервни план према ком би камион пун експлозива одвезли у центар града у ком се тог дана одржавала фудбалска утакмица, кажу извори из ФСБ-а.
Пронађени су документи у којима стоји да ће напад бити извршен 30. јуна у Санкт Петербургу, када је у току било одржавање прославе Дана Руске морнарице на којој је био присутан и председник Путин.
Напад је успешно спречен, а снимци које је недавно објавио ФСБ, показују тренутак у ком су наоружани агенти ухватили седам осумњичених за које се тврди да су с подручја центалне Азије.
Ухваћени, међу којима неки обучени за технике саботаже, приказани су у видеу како леже на поду везани лисицама. Ухваћени су током ноћне рације у продаваници аутомобила у склопу које је и један стан.
Њихова имена и националности нису откривени, а у току је даља истрага, пише Дејли мејл. Погледајте ОВДЕ снимак апсолутног гажења џихадиста у покрајини Рака.
Извор: Net.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Спецназ у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА