Најновије

ТАКТИЧКА ПОБЕДА: Сиријска војска заузела велики тунел у источном Дамаску! (ФОТО)

Сиријска арапска армија (САА) постигла је још једну значајну тактичку победу против исламских милитаната у источном дамаском округу Аин Тарма.

Сиријски војник у акцији (Фото: Амн)

Према војним изворима, сиријски борци успели су да заузму контролу над огромним тунелским системом који се налази источно од бензинске пумпе Сунбул од милитаната Фаилак ал Рахмана, јавља Амн.

(Борци САА прослављају победу, Фото: Амн) Чим су побуњеници били избачени из мреже тунела, САА се усмерила на консолидацију својих позиција унутар подземне локације, како би осигурала своје напредовање.

(Заузима се позиција по позиција, Фото: Амн)

(Војни извори још не јављају о губицима џихадиста, Фото: Амн) Ова најновија победа дошла је као наручена у тренутку када сиријске војне трупе знатно напредују у Аин Тарми, крчећи свој пут кроз наизглед бескрајне појасеве преплетених одбрамби (изнад и под земљом) исламских милитаната који су до сада били отпорни упркос двомесечним непрестаним нападима најелитнијих јединица САА.

(Борбе за стратешки важан Јобар не јењавају, Фото: Амн) Операција САА у Аин Тарми, део је већег стратешког плана за изолацију предграђа Јобара на западу, које тренутно држе џихадисти, присиљавајући их да полако капитулирају тако што ће их одсећи од аутопута М-5 који води кроз Дамаск.

(Радост због заузимања тунела међу сиријским борцима, Фото: Амн) Побуњеници су ово подручје заузели током 2013. године и од тада се тамо воде жестоке борбе.

(САА напредује у Аин Тарми, Фото: Амн) Погледајте ОВДЕ снимак апсолутног гажења џихадиста у покрајини Рака.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Армија Сирије у последње време прогресивно напредује на фронту, па је тако ослобођена територија од чак 1300 квадратних километара, као и део границе са Јорданом. Ови снимци су настали, како се каже у опису клипа, у Источном Дамаску, а приказују и џихадистичке одреде и јединице сиријске армије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА