Најновије

ЕПИЛОГ "АГРОКОР" АГОНИЈЕ? Тодорић тужи Хрватску! Ево шта тражи!

Породица Тодорић спрема тужбе против хрватске владе и то прво у Холандији, да би касније отворила судске поступке и у Хрватској, пише загребачки Национал.

Ивица Тодорић (Фото: Јутјуб)

"Ивица Тодорић предузима припремне радње за покретање одговарајућег правног поступка у Холандији против хрватске владе. Циљ поступка био би да се покаже и докаже да је Тодорић као власник Агрокора претрпео енормну штету након доношења "леx Агрокора", наводи се у тексту.
 
Додаје се да би, буде ли поступак по њега успешан, Тодорић могао да покрене поступак којим би од државе тражио да му се надокнади штета.
 
"Тодорић сматра да му је држава низом поступака украла отприлике годину дана времена да сам покуша да реши проблем и изађе из кризе. Сада се показује да је кандидата за куповину концерна у кризи било и да се о томе могло дискутовати још неко време пре него што би банке покренуле процедуре које су најављивале", испричао је један страни извор.
Хрватска држава је у марту донела "леx Агрокор" и преузела управу над највећом домаћом приватном компанијом у власништву Тодорића, која је посрнула под теретом дугова процењених на више милијарди евра, како би спречила урушавање привредног и финансијског система у земљи.
Прочитајте ОВДЕ како је амерички лешинарски фонд "Nighthead Capital" практично преузео Агрокор са 480 милиона евра новог кредита, чиме је постао највећи поверилац хрватског гиганта-губиташа.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прошло је више од сто дана од увођења ванредне управе у Агрокор: Шта је до сада урађено, има ли спаса за ту компанију? 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА