Најновије

ЕУРЕКА: Амери развили технологију за лечење у секунди! (ВИДЕО)

Нова направа коју су развили научници Универзитета Охајо може почети да лечи органе у делићу секунде, пише “УСА Тодаy”. Технологија, позната као нанотрансфекција ткива (ТНТ), развијана је четири године и има потенцијал да спаси животе жртава саобраћајних несрећа и војника на фронту.

Чудо од технологије (Фото: Јутјуб)

То је силицијумски чип величине новчића који убацује генетски код у ћелије коже, претварајући их у друге врсте ћелија потребне за третирање болесног стања, навели су научници у саопштењу.
Током лабораторијског теста, један додир ТНТ-јем у потпуности је поправио повређену ногу миша током три недеље, претварајући ћелије коже у васкуларне ћелије.
- ТНТ не ради само на ћелијама коже, може поправити било коју врсту ткива – каже директор Центра за регенеративну медицину и терапије ћелија.
Ради примера, ова технологија је узгојем ћелија мозга на кожи миша повратила функцију његовог мозга након можданог удара.
Јасно је да је ово револуционарна технологија – по први пут ћелије су репрограмиране у живом телу.
Тренутне терапије ћелија су високо ризичне.
- На ТНТ третмане не постоје познати споредни ефекти и лечење траје мање од секунда. Ова технологија не треба лабораторије ни болнице, може се применити на пољу. Направа је лакша од 100 грама и имаће дуги рок трајања – каже Сен.
Иако ТНТ чека на одобрење америчке Агенције за храну и лекове, Сен очекује да ће већ следеће године бити тестирана на људима. Он каже да су у току преговори са Медицинским центром Волтер Рид.
- Предлажемо употребу коже као њиве на којој можете узгојити било коју ћелију која је потребна – закључио је Сен. Прочитајте ОВДЕ како се Јелена Милић руга Хрватима! Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Погледајте и овај прилог о чудотворном чипу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА