Најновије

КЛАНИЦА У БАРСЕЛОНИ: Улетели комбијем у масу, а онда су заузели барикаду и отворили ватру! (ВИДЕО)

Каталонски министар унутрашњих послова Жоаким Форн је потврдио да је 13 особа страдало, а 50 повређено у терористичком нападу који се догодио у Барселони.

Барселона данас (Фото: ЈуТјуб)

Такође, потврдио је да је једна особа ухапшена и да се "третира као терориста". Полиција је раније саопштила да је возач напустио возило и побегао. Ројтерс преноси да је возило улетело у групу од неколико десетина људи. Инцидент се догодио у туристичком делу Барселоне, у близини авеније Лас Рамблас и изазвао панику међу присутним грађанима и туристима: Шпански премијер Маријано Рахој у контакту је са надлежним органима и да је најважније помоћи повређенима. Надлежне службе су затражиле да се затворе оближње железничке и метро станице и позвале грађане да избегавају место инцидента.

Нападачи забарикадирани у бару

Двојица наоружаних мушкараца забарикадирала су се данас у бару у центру Барселоне, јавио је шпански лист Ел Периодико. Лист наводи да је дошло до пуцњаве у зони око тржнице Ла Бокерија, иако не помиње извор информације, преноси Ројтерс. За сада није јасно да ли су наоружани мушкарци који су сада у бару возили комби, наводи Ројтерс, али АП јавља, позивајући се на лист Ел Паис, да су се они налазили у комбију. Америка је на ивици првих оружаних сукоба након 152 године. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА