Најновије

ОТКАЧИЛИ ШУТАНОВЦА: Јеремић, Бошко и Јанковић решили да сатру ДС?!

Да ситуација буде још апсурднија, Јанковићев покрет је у јулу ове године учествовао у дебати о изменама Устава, а управо су лидеру ДС-а Драгану Шутановцу замерили што је предложио измене Устава. Функционери ДС-а више и не крију разочарање у Сашу Јанковића!

Драган Шутановац (Фото: Јутјуб)

Демократама није помогло ни то што су сакупили 14.500 хиљада потписа за Јанковићеву кандидатуру на председничким изборима, нити чињеница да су му пунили хале, помагали са контролорима и дали инфраструктурну подршку на изборима. Јанковић их је одбацио, а сада у дилу са Вуком Јеремићем и Бошком Обрадовићем покушава да их уништи.
У прилог овоме говори и то што се само неколико сати након што је Јанковићев покрет издао саопштење о прекиду сарадње са ДС-ом огласио и Никола Јовановић, близак сарадник Вука Јеремића. Он је навео да „будућа организација коју ће водити Јеремић жели сарадњу са покретима и странкама који су права опозиција и који неће колаборирати са Вучићевим режимом”.
Лидер Двери Бошко Обрадовић је након саопштења Јанковићевог покрета на Твитеру изнео низ оптужби на рачун ДС-а.
- Да би се вратили на власт, Шутановац и ДС морају Западу да понуде више него што им чак и Вучић даје. И Шуле је почео да се нуди и препоручује - написао је Обрадовић на Твитеру.
Да ситуација буде апсурднија, Јанковићев покрет је у јулу ове године учествовао у расправи о будућим изменама Устава, и то у организацији Министарства правде, а саопштењем су се експресно похвалили на свом сајту.
- Учешће у расправи узео је и Покрет слободних грађана, који је и на овај начин наставио борбу за побољшање садашњег Устава - наводи се у саопштењу ПСГ-а.
Да ли због заборавности или дволичности, из тог покрета су само неколико недеља касније саопштили да обустављају планове о изборној сарадњи са ДС-ом, пошто је, како наводе, Драган Шутановац јавно понудио Вучићу сарадњу на изменама Устава.
Функционери демократа више и не крију свој шок, али ни разочарање у Сашу Јанковића и његов покрет.
- Изненађени смо реакцијом Саше Јанковића, човека кога смо без икаквог условљавања подржали на председничким изборима, и потпуно смо шокирани због оптужби за сарадњу са Вучићем након нашег предлога за успостављање независног правосуђа. Верујем да су појединци и различите организације једва дочекали ову вест, али ДС ни на који начин не жели да допринесе разједињавању опозиције због било чије сујете, параноје или партикуларног интереса јер то само иде у корист Вучићу - казао је посланик демократа Радослав Милојичић Кена.
Посланик СНС-а Владимир Ђукановић навео је да хаос у опозицији одговара тој странци, али није добар за друштво.
- Странци којој припадам политички одговара овакав хаос у опозицији. Међутим, то за друштво није добро. Нема ко да нас коригује и да понуди алтернативу - навео је он на Фејсбуку.
- Опозиција се свела на екстремисте на левој и десној страни, са јединим циљем - да што бруталније опљују Вучића. То већ прелази у патологију, а због мржње која их изједа спремни су и сами себе да поједу. Најискреније жалим што на другој страни немамо адекватне противнике и што немамо конкуренцију идеја. То никуда не води - закључио је Ђукановић. Погледајте ОВДЕ предлог Оливера Ивановића за Косово. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао напад на Шутановца:

Бонус видео

Овако је Сергеј Трифуновић претио на митингу Саше Јанковића:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА