Најновије

ДОДИК ОШТРО ПО БАКИРУ: "Има презиме, али нема име!"

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је улога Бакира Изетбеговића, који, како је рекао, има презиме, али нема име, тешка.

Изетбеговић - Додик (Илустрација: Правда)

Осим тога, Додик је навео да Изетбеговић претњама да ће га тужити због изјава да је његов отац Алија био у Ханџар дивизији покушава да скрене пажњу са историјских чињеница.
"Постоји историјска грађа, али и сведоци који говоре о томе да је Алија Изетбеговиц био припадник ове нацистичке јединице", истакао је Додик за "Вечерње новости".
"Не разумем зашто је Бакиру стало да доказује нешто што је свима веома јасно. На крају крајева, било је тих тврдњи и у време док је Алија био жив, па је ћутао, јер је знао истину", навео је Додик. 
Он је додао да не размишља о томе да на евентуалну тужбу Бакира Изетбеговића одговара контратужбом. 
"Он прети тужбом годинама, али је још није поднео. Ако мисли да ће тужбама да опере Алијину биографију, тешко ће му то поћи за руком”, истакао је Додик. 
Амбасада Турске у БиХ је недавно саопштила да ће турска државна телевизија ТРТ снимити у БиХ серију о Алији Изетбеговићу, а планирано је да снимање серије траје 75 дана. 
Додик је потом изјавио да је снимање филма о животу Алије Изетбеговиће само начин да се "опере његова биографија". 
Додик је рекао да је политика Алије Изетбеговића била "политика смрти за многе Србе, политика муслиманског национализма и експанзионизма на овим просторима". 
"Имајући у виду све то и чињеницу да је Алију Изетбеговић, како је саопштио Хашки трибунал на дан његове смрти, само смрт спречила да заврши у Хашком трибуналу и одговара за злочине, ово видимо као начин да се опере његова биографија", рекао је Додик, пренела је РТРС. 
Бошњачки члан Председништва БиХ, и син Алије Изетбеговића Бакир након тога је најавио тужбу против Додика. 
"Алија је био регрутован у партизанску војску, а Додик ће своје тврдње доказивати на суду", поручио је Изетбеговић. Погледајте ОВДЕ која су три места где Амери могу да изазову следећи рат. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Алија Изетбеговић упућивао исламистичке поздраве екстремистима:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА