Најновије

ОГРОМАН УСПЕХ: СAA и Хезболах растурају џихадисте већ првог дана операције "Ако се вратите, онда ћемо се и ми вратити"!(ВИДЕО)

Владине сиријске снаге заједно са војницима либанског покрета Хезболах ослободиле су од милитаната терористичке групе Исламске државе, чак 87 квадратних километара територије на граници, рекао је извор из Хезболаха.

Борци САА (Фото: Јутјуб/Правда)

Сиријска војска и борци Хезболаха су првог дана операције "Ако се вратите, онда ћемо се и ми вратити" ослободили 87 квадратних километара од подручја под контролом ИД, чија је површина 155 квадратних километара западног Каламуна (на граници са Либаном)“, рекао је војни извор.

Према речима извора, напад је почео истовремено из три правца под окриљем артиљерије. Током сукоба ликвидирано је десетине милитаната, а две групе терориста су се предале војницима Хезболаха без борбе.
Такође је преузета контрола над три гранична прелаза: Замарани, Абу Хдеиж и Загер Али.
Раније је либанска војска најавила почетак војне операције против џихадиста на својим граничним територијама без координације са Хезболахом и сиријском војском. Током једнодневне операција од ИД је очишћено 30 квадратних километара од 120 заузетих. С друге стране Американци изазивају на отворени рат! Бомбардовали су Тигрове снаге у Раки!
Погледајте ОВДЕ и мапу тренутне ситуације на терену.
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Oфанзива здружених снага САА и Хезболаха на либанској граници успешно траје већ више дуже време.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА