Најновије

РУСИ И СИРИЈЦИ РАМЕ УЗ РАМЕ: Терористи у паничном бегу! (ВИДЕО)

Руске ваздухопловне снаге помогле су сиријској војсци да окружи велике терористичке снаге у близини града у сиријској провинцији Хама. Према речима војног стручњака Андреја Кошкина, сиријске снаге унапређују своје вештине уз руску војну помоћ.

Сиријска војска ломи кичму терористима (Фото: Ал Масдар)

Сиријска војска наставља да опкољава велику групу терориста ИД-а у граду Акербат у источној Хами. Према неким извештајима, неколико хиљада терориста сада је заробљено на том подручју. 
Сиријске снаге уз подршку руске авијације већ неко време раде на смањивању путева за бекство за заробљене терористе. Милитанти покушавају да побегну у малим групама у аутомобилима, аутобусима и оклопним возилима према Дејр ел Зору.
„Да би се терористи ИД-а спречили да побегну у Дејр ел Зор, авијација Руских ваздухопловних снага врши дневно и ноћно ваздушно извиђање уз употребу дронова. Руски војни авиони нападају технику терориста, укључујући и тешко наоружање и оклопна возила“, саопштило је руско Министарство одбране у петак.
Министарство је такође објавило видео-снимак руских ваздушних напада на снаге ИД-а у близини Акербата, у којима су употребљене паметне бомбе и вођени пројектили.
Андреј Кошкин, војни аналитичар и шеф Одељења за социологију и политичке науке на руском Економском универзитету „Плеханов“, сматра да је сиријска војска унапредила своје вештине уз помоћ руске војске.
„Њихове борбене вештине се побољшавају из дана у дан. Недавна операција у Акербату је још један доказ да су официри и војници сиријске војске знатно побољшали своје способности. Али то не би било могуће без помоћи руских војних саветника и подршке руске авијације у њиховим борбеним мисијама“, рекао је Кошкин.
Овај експерт такође сматра да ће борба против тероризма у Сирији ускоро бити завршена.
„Нема сумње. Терористи су морално клонули. Покушавају да се пробију кроз опсаду и желе да задрже контролу над Дејр ел Зором. Али то се неће десити. Сиријска армија је доказала да је способна да се бори у овом рату. Пре или касније, тероризам у Сирији ће бити поражен. Сирија ће почети да се враћа у нормалан живот, а сиријска војска ће коначно очистити земљу од терориста“, закључио је Кошкин.
Акербат је мали град северозападно од древног града Палмире. Он је стратешки важан због своје локације у близини ауто-пута који повезује Палмиру и Саламијах. Очекује се да ће ослобађање Акербата прокрчити пут за даљу офанзиву сиријске војске, укључујући и на Дејр ел Зор, последње упориште ИД-а у Сирији након ослобађања Мосула у Ираку. Погледајте ОВДЕ како ирачка војска гази терористе у близини Тал Афара. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа Акербатски котао:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА