Најновије

СРПСКЕ ДИПЛОМАТЕ ВРАЋЕНЕ ИЗ СКОПЉА: Заев шпијунира Србе, а Косово уводи у Унеско!

Србија и Македонија налазе се на рубу прекида дипломатских односа, а заслуга за то пада на премијера ове земље Зорана Заева, који је дао налог да се шпијунирају наше дипломате у Скопљу и обећао Албанцима да ће им бити десна рука приликом поновног покушаја да Косово буде примљено у Унеско.

Заев (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су запослени у Амбасади Србије у Македонији повучени на консултације након што је од надлежних обавештајних органа „добијено довољно доказа о веома офанзивном деловању против органа и институција Србије”.
- Наше је да наши људи буду припремљени и спремни. Биће неких промена у нашем особљу и да заштитимо пријатељство наше са Македонцима, а и како да се понашамо у новом окружењу. Много је спекулација и мислим да ће у наредних 10 дана све бити много јасније - рекао је Вучић.
Како се сазнаје од извора из добро упућених кругова, Заев је наредио да Амбасада Србије у Скопљу добије статус какав имају Иран и неке друге земље које су на Западу означене као финансијери тероризма у свету.
Шта то конкретно значи појаснио је  Љубан Каран, потпуковник Контраобавештајне службе у пензији.
- Ако је наша амбасада стављена у ранг Ирана и сличних земаља, онда то значи да земља домаћин сматра да је то опасан пункт из којег се спроводе операције против ње. Међутим, то је овога пута у супротности са здравом логиком и међународним конвенцијама. Променом владе у Македонији наши односи са овом земљом су се из пријатељских претворили у непријатељске, а ово је био подмукао покушај да се Србија испод жита сврста у земље које финансирају тероризам, што је ван памети.
Иван Стојиљковић, председник Демократске партије Срба у Македонији, потврдио је да је последње захлађење односа две земље само корак до потпуног прекида дипломатских односа.
- По мојим информацијама, постоје два разлога за то. Први је то што је Македонија прихватила да буде спонзор иницијативе за пријем Косова у Унеско. Други је што се према изјави председника Вучића види да се Македонија упустила у шпијунирање српских дипломата који се третирају као особље амбасада неких земаља које су спонзори тероризма. То је политика која је усмерена на погоршање односа са Србијом и, сходно томе, јачању осовине Тирана-Приштина-Скопље-Софија - каже Стојиљковић.
Македонска влада саопштила је јуче да ће приликом одлучивања о чланству Косова у Унеско узети у обзир ставове већине земаља Европске уније.
- Република Македонија развија пријатељске односе са свим суседним земљама. Када постоје отворена и осетљива питања са суседима, влада Македоније води политику добросуседских односа и регионалне сарадње, неутралности и немешања у спорне ствари других држава - наведено је у владином саопштењу.

Запад уценио Заева

Према незваничним информацијама Заев је поново уцењен од Запада. Њему је наложено да Македонија буде предлагач поновљеног покушаја да Косово уђе у Унеско, а све је почело прошлог четвртка када је македонски премијер заједно са амбасадором Албаније био на пријему у Амбасади Велике Британије. Заеву је протеклог викенда врло јасно демонстрирано шта би могло да му се деси ако откаже послушност након што су грађани Тетова бацали ђубре и јаја пред општину, а у Битољу је почело скупљање потписа против миграната.

Србија мења став о имену Македоније

После најава званичног Скопља да мења став о уздржаности приликом гласања о чланству Косова у Унеско, министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручује да би и Србија могла да промени став по питању имена Македоније.
- Уколико Македонија заиста гласа за пријем Косова у Унеско, иако је свесна колико то погађа Србију и српски народ, предложићу председнику Вучићу да Србија, с обзиром на име под којим смо признали Македонију, такође има у виду позицију у ЕУ, као и они када је реч о Косову и Унеску - истакао је Дачић.

Шта су офанзивне мере:

- прислушкивање
- тајно праћење
- тајни претреси
- упади у просторије
- контрола поште
- праћење контаката.
Шта је Влада Македоније саопштила о дипломатској кризи са Србијом прочитајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервију Зорана Заева за Н1
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА