Најновије

ЧУВАЈ СЕ СВЕТЕ ПЛАВЕ ЧЕТЕ: Незаустављива Србија граби ка трофеју!

Одбојкашка репрезентација Србија савладала је у узбудљивом мечу селекцију Естоније са 3:2, по сетовима (25:23, 16:25, 21:25, 25:20, 15:12).

Одбојкаши (Фото: Јутјуб)

Иако Естонија на папиру није била велики противник, они су од самог старта меча показали да изабраницима Николе Грбића неће бити тако лако.
У првом сету виђена је велика борба и изједначена игра. После другог техничког тајм-аута, Естонци су успели да дођу до поена предности и практично до самог краја меча сменивала су се вођства, али је Србија успела да сервисима Петрића и Станковића, као и блоковима и смечевима Уроша Ковачевића освоје први сет 25:23. 
Ипак, други сет Естонци су одиграли феноменално, док 'Орловима' ништа није ишло од руке - ни напад ни одбрана. Мењао је селектор Грбић поставу, али велику предност коју су противници имали током целог меча наши одбојкаши нису успели да престигну, па је меч завршен са девет поена предности Естоније - 25:16. 
Трећи сет Србија је започела катастрофално. Естонци су повели 7:2 што је на крају и коштало губитка овог сета. 'Орлови' нису имали одговоре на фантастичне нападе противника, али су и сервис грешкама и грешкама у пољу "поклоњали" поене и на крају изгубили резултатом 23:25. 
Четврти сет је почео вођством Естоније од 3:2, али је Србија серијом 4:0 преокренула на 6:3, а затим је водила са 12:8, 17:14, па 20:15. Естонија је смањила на 20:18, а Србија повећала на 22:18. Србија је четврти сет добила са 25:20 и изједначила на 2:2 у сетовима.
Естонија је повела на старту петог сета са 2:0, али су Лисинац са два поена (смеч и ас) и Петрић преокренули на 3:2 за Србију. Играло се затим обострано борбено и поен за поен, да би Србија на промену страна отишла са вишком од три поена – 8:5, а Лисинац је блоком повећао на 9:5 
Након 11:7 за Србију, Естонија је смањила на 11:9, али је расположени Лисинац блоком прекинуо серију ривала и Србији донео предност од 12:9. Станковић је нашој донео четири меч лопте: 14:10, а Естонија смањила на 14:12. Станковић је искористио трећу меч лопту за коначних 15:12, за тријумф Србије од 3:2. 
Најбољи у нашем тиму био је Урош Ковачевић са 17 поена, док је Немања Петрић мао поен мање, а двоцифрени учинак уписао је и Душан Лубурић са 11 поена. 
Код Естонаца, Роберт Тет је постигао 19 поена, док је Рене Тепан меч завршио са два мање. 
Србија је на отварању Европског првенства победила домаћина Пољску, а у трећем колу играће против екипе Финске, у понедељак од 17.30. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ово је чувена одбојкашка химна:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА