Најновије

ИВАНИЋ ТВРДИ: "Референдум нам не треба, о НАТО ће одлучити..."

Члан Председништва БиХ Младен Иванић говорио је на конференцији за медије о Акционом плану МАП за чланство у НАТО.

Младен Иванић (Фото: Јутјуб)

Он је навео да је захтев за приступање МАП усвојен у Председништву када је његов члан био Небојша Радмановић из СНСД, партије Милорада Додика.
"Одлуку о МАП-у је донео Додик лично. Једини документ који постоји је онај из 2009. када је у Предсеедништву БиХ био Небојша Радмановић. То је једини документ, и ниједог другог нема. За отпочињање програма МАП-а одговорност сноси СНСД", казао је Иванић. 
Иванић је појаснио да у том документу стоји да је опредељење Председништва пуноправно чланство у НАТО-у. 
"Осим СНСД то нико није споменуо. Што своју срамоту користе да нападају друге. СНСД је увео судове у случајеве војне имовине. Људи су се позвали и тражили јавни увид. Да тога није било, никада институције БиХ не би могле урадити нити једну ствар. А оптуживати судове - то може само СНСД. То је последица неприпремљености и незнања", оценио је. 
"Једно раде, друго галаме", сматра Иванић - а што се СНСД-а тиче, то су последице незнања. 
"Ко је поднео апелацију Уставном суду, и да се Уставни суд укључи? СНСД. Шта је било ко други урадио? Све је то најдиректнија последица површности. Крајња дрскост људи који своје грешке покушавају преписати неком другом", оштро је реаговао Иванић. 
Он тврди да је прича о референдуму поводом уласка у НАТО бесмислена. 
"Мој став, почетком 2015. године је јасно изнесен медијима у Сарајеву. Не видим ниједног српског политичара који може гласати за улазак БиХ у НАТО - док Србија није у НАТО-у. Не видим шта ће нам референдум? То је покривање јавношћу", изјавио је члан Председништва БиХ. 
Оценио је да су кораци СНСД-а и Додика почетак кампање блаћења других за сопствене грешке. 
"И МАП и војна имовина. Да су знали да се Велики Жеп не може примењивати на друге локације, одлуке о евентуалним захтевима доносиће територијални судови у РС. Њима треба лажна прича и терање других да се бране за њихове грешке", изјавио је. 
Иванић је признао новинарима да се договорио са Човићем о размени амбасадора. 
"Уместо српског амбасадора у Загребу, добио сам српског амбасадора у Београду. Ја ћу увек бирати Београд. Што су фрустрирани Загребом, што пате за Загребом (СНСД) то треба питати њих", казао је. 
Поновио је да је СНСД покренуо прљаву кампању за коју треба бити спреман. 
"Али глупости, оптужбе, ствари које не стоје - то ћу коментарисати. Лицемерно је када Додик каже да треба сести заједно. Што нас није звао 2009. него сада када треба вадити кестење из ватре. Штета је што имамо председника који има потребу да дели, а не да спаја. Разуман договор са њим не можете имати. Ја мислим да они истински верују у оно што говоре. Захтев за МАП је поднео СНСД, судски процес о војној имовини СНСД. И то нису једини примери", изјавио је Иванић. 
На крају обраћања казао је да ће време показати и ставити ствари на своје место. Погледајте ОВДЕ шта Сорош зна што други не знају. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Иванић говорио о односима међу народима у БиХ:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА