Најновије

ЧЕСИ УПОЗОРАВАЈУ: Нова база за џихад - Босна!

Чешки председник Милош Земан упозорио је у недељу да Европа мора да почне да депортује људе за које се сумња да су исламски радикали.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Постоји реална претња да Исламска држава након пораза у Сирији и Ираку направи себи базу за терористе у европским земљама, конкретно, у Босни и Херцеговини.
Пропаст ИД у Ираку и Сирији преместиће центар тероризма у Авганистан, али ће им бити потребна и европска база, за коју је, с обзиром на национални састав, Босна идеална, сматра Земан. - Ако би се управо тамо концентрисали људи који беже после пораза калифата у Европу, то би била огромна опасност - казао је Земан за чешки таблоид "Блеск".
Он је апеловао да се не дозволи да терористи из ИД створе себи у Европи базу која више не би била само мрежа успаваних ћелија, попут "усамљених вукова".
- Бескомпромисне мере значе депортацију људи на које пада сумња за исламски тероризам. Сви се бране пред тим термином. Обожавам када се направи демонстрација "Ми се не плашимо". И ништа више. Европа није у стању да брани своје границе, а нисмо у стању ни да депортујемо исламске радикале - закључује Земан.

Буркини

Поводом недавних скандала, пошто су у два аква-парка у Чешкој снимљене две жене у буркинију, Милош Земан је поручио да жене у буркинију немају шта да траже у чешким базенима. - Нема разлога да се у чешким базенима неко купа у арапској одећи. Када би Чехиње у својим купаћим костимима ишле у арапски базен, прошле би веома лоше - казао је Земан.

Симилиран напад

Из британског парламента процурили су подаци о шокантним безбедносним пропустима пошто је полиција извела тајни симулирани терористички напад у којем је могло бити убијено више од 100 посланика. У пробном нападу, усред ноћи, полицајци прерушени у екстремисте користили су чамац да би здању парламента пришли са реке, а потом су лако ушли и провалили у салу Доњег дома. "Када би овакав напад извели џихадисти, број жртава био би огроман", упозорава се и закључује "Ми смо лаке мете!"
Прочитајте ОВДЕ ко то још мисли да је Босна монструозна творевина?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте документарац о џихаду у БиХ.

Бонус видео

Овако прети босански џихадиста.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА