Најновије

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ НА РАЧУН ПОСЛАНИКА СНС: Ево шта је Дрецун радио током рата на Косову и Метохији? (ВИДЕО)

Четнички командат Братислав Живковић оптужио је председника Одбора за Косово и Метохију у Скупштини Србије и посланика СНС Милована Дрецуна да је током 1999. године намештао ратне извештаје и да је чак био спреман да жртвује животе српских војника.

Mилован Дрецун током рата на КиМ (Фото: Јутјуб)

Живковић је, гостујући у емисији продукције "HelmCast" испричао да је током бомбардовања, док је са колегама из 63. падобранске бригаде био обезбеђење генерала Небојше Павковића, Милован Дрецун тражио да испале "Стрелу-2М" на НАТО авион како би он то умонтирао са другим снимком обарања авиона.  Они су то одбили уз објашњење да се на том положају налази 20-ак редовних војника и да би ту акцију могли да примете НАТО авиони и да бомбардују те војнике.  Живковић је рекао да је Дрецун хтео да намести да је обезбеђење Павковића оборило НАТО авион. Он је даље испричао да су припадници 63. падобранске одбили да испале "Стрелу-2М" а један оод њих је објаснио Дрецуну разлоге.

Братислав Живковић (Фото: Јутјуб) - Слушај бре Дрецуне ја знам да ти незнаш ништа о војсци али "Стрелу-2М" кад испалимо остаје траг пола сата, они ће да се врате и да сравне са земљом, све ове војнике ће да побију. Он је каже "ма то вас то нема шта да занима, рат је, гине се" - испричао је Живковић додајући да се то десило на граници са Албанијом. Он је рекао да је тада један од падобранаца скочио на Дрецуна са намером да га баци са планине. Живковић је рекао да их је, након што се Дрецун жалио на њихов поступак , генерал Павковић вратио у једницу на Кошаре. Живковић је рекао да нема добро мишљење о Павковићу и да се током обезбеђивања генерала уверио да је он примао команде од новинара Дрецуна.  Ко ће протествовати у Србији од 1. септембра прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дрецун на Космету 1998/1999.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА