Најновије

ВУЛИН: Хрватска нема политику, већ комплексе, нека се окрену себи

Министар одбране Александар Вулин, коментаришући нове провокације из Загреба, изјавио је да у хрватској политици постоје дубоки комплекси и да треба да се окрену себи, уместо да за све своје промашаје криве Србију и Србе.

Вулин (Фото: Јутјуб)

"То није политика, то није чак ни провокација, већ су то дубоки комплекси који постоје у хрватској политици која све своје неупсхе, промашаје, фрустрације правда једино Србијом и Србија, самим постојањем Срба. Изгледа да Хрватска никако није у стању да крене у сопствени живот и да престане да размишља о Србији", рекао је Вулин за Пинк.
Он је казао да код нас Хрватска никада није тема, ни у изборима нити после избора.
"Нити било кога од нас занима какава је политика у Загребу, осим онога што се непосредно односи на Србију и Србе у Хрватској. Као што видите, њихов једини политички став који могу да изнесу је мржња према Србији и Србима. Надам се да ће једног дана имати храбрости да се окрену себи и погледају шта су направили од своје земље, а да нас оставе на миру", навео је Вулин.
Генерални секретар у Министарству спољнх послова Србије и председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић напустио је данас конференцију у Загребу о несталима, након што је у уводном излагању помоћник министра хрватских бранитеља Стјепан Сучић изрекао низ увреда на рачун Србије и бивше ЈНА и рекао да све зло у региону долази из Београда.

Зашто не кажу Скоту да је полтрон због слике Трампа?

Вулин је изјавио да слике председника Србије и врховног команданта Александра Вучића треба да се налазе у војним објектима и да се нада да ће Вучић то дозволити.
Коментаришући иницијативу да се Вучићеве слике поставе у војне објекте, а коју је критиковао део јавности, Вулин је за Пинк рекао да је то иста она јавност која је нападала председника Србије зато што је рекао да ћемо имати српску заставу у Београду и да ћемо направити јарбол да се види из свих делова Београда.
"И то је био разлога за нападе. То је иста она јавност која нема храбрости да каже, рецимо, амбасадору САД Кајлу Скоту да је полтрон зато што има слику председника Трампа у својој канцеларији или то да каже амбасадору Чепурину зато што држи слику председника Путина", навео је Вулин.
Према његовим речима, то су нормалне ствари и да када немате уређену ситуацију, онда је то политика и политизација, док када је нешто уређено у складу са законом, онда ту нема политике и то је уређена држава.
"Држава Србија има право да се понаша као у уређена и цивилизована земља, има свог шефа државе и врховног команданта и мој став је и да то треба и да се види. Вучић је врло скроман човек који не дозвољава да његово име на било који начин послужи за било какве нападе на Србију. Ја ћу покусати да га убедим да допусти да наставимо да уређујемо државу Србију и да пређе преко свог личног осећаја скромности и да то што он не воли своје слике и не воли да се види на телевизији, чак не воли да посматра ни своје фотографије ни плакате...Али, мислим да то нема везе са њим, то има везе за државом Србијом и са будућношћу ове земље", ракао је Вулин.
Министар је казао и да је Вучић човек који је до сада много пута урадио ствари због којих можемо да будемо поносни.
Црна Гора је најбољи доказ да се НАТО распада. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин: Вучић је скроман па неће слике
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА