Најновије

Директорска смењена, акредитација под знаком питања: Тешко стање у ВШПСС у Врању

Светлана Трајковић више није директорка Високе школе примењених струковних студија (ВШПСС) у Врању, одлучио је Савет школе на седници којом је председавао Слободан Стевановић, заменик председника.

Светлана Трајковић (Фото: Јутјуб)

Трајковићева је смењена после једногодишње исцрпљујуће борбе коју је предводио Синдикат образовања ове високошколске установе.
Пошто су присутни чланови Савета и званично чули текст Упозорења Комисије за акредитацију и проверу квалитета (КАПК) Републике Србије, од 7. јула ове године, чланови Савет су јавним гласањем одлучили да се Трајковићева смени са места директора ВШПСС.
„Истога тренутка, салом се проломио аплауз свих присутних, јер је овим чином стављена тачка на агонију и правно насиље који су у нашој школи трајали годину дана, чиме је Светлана Трајковић довела ВШПСС на руб пропасти“, каже Драган Мишић, председник Синдиката образовања у школи.
Он подсећа да су овим чином у школи, како каже, „дефинитивно заустављени самовлашће и тортура које су увеле лажна докторка и лажна директорка Трајковић“.
„То није могла сама, већ уз свесрдну помоћ Љиљане Стошић Михајловић, такође лажне докторке и лажне председнице Савета школе“, додао је Мишић.
Савет је на седници за в.д. директора ВШПСС у Врању изабрао др Љиљану Ђорђевић, која ће на овој дужности остати до расписивања конкурса и избора новог директора.
Упоредо са тим, школа мора хитно приступити отклањању недостатака у поступку акредитације установе и нових студијских програма, у духу важећих закона и препорука КАПК. Kaко је посланик СНС оптужен да је желео да угрози животе војника током агресије НАТО на Србију сазнајте ОВДЕ. Извор: Vranjeske.co.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је смењена директорка говорила на недавној додели диплома.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА