Најновије

ТРИФУНОВИЋ О ПОЗИВУ НА УБИСТВО ВУЧИЋА: Да ли је Вучић жив?

Јавне личности познате по критикама актуелног режима, у таблоидима су оптужене да су твитовима позивале на убиство председника државе.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Медији као стрељачки одреди

Оптужбе су кулминирале у понедељак када је објављен снимак градоначелника Суботице из СНС-а, који је претио свом страначком колеги. Тада је твит глумца Сергеја Трифуновића, после месец дана, постао разлог да се Саша Јанковић у медијима оптужи за позивање на убиство председника Србије. Све то данас је заокружио Александар Вучић који је надлежним органима замерио што не реагују и затражио "да га не штите". Трифуновић каже да председника није ни споменуо, а да се твит односио на оне који су дискриминисали Алексин закон, и да су Пинк и Информер тиме желили само да у други план ставе Лабана. Како је у дану када је псовао и смрћу претио страначком колеги, градоначелник Суботице новинарима, уместо објашњења, понудио Сашу Јанковића? "Да ли је то онај човек који хвали и истиче људе који уринирају по гробовима предака председника Александра Вучића", питао је Богдан Лабан, градоначелник Суботице, из редова СНС. Истовремено кад и градоначелник, и ТВ Пинк, на конференцији Саше Јанковића у Суботици, подсетила је шта је то на Твитеру глумац Сергеј Трифуновић написао пре 20-ак дана, реагујући на вест да је случај дечака Алексе Јанковића, који је извршио самоубиство због вршњачког насиља - застарео. Новинарка ТВ Пинк, на истој конференцији, Јанковићу је поставила питање: "Јесте ви ову конференцију за штампу заказали или сте дошли овде због једног приватног разговора или шта?"
"Жао ми је, ја ћу заказивати конференције за штампу када сматрам да постоји општи интерес за то, а ви ако сматрате да то није добар разлог за конференцију, немојте да дођете", одговорио је на питање лидер Покрета слободних грађана. Новинарка Пинка: "А је л мислите да је добар разлог за конференцију био када је својевремено рекао... сад заштитно лице Сергеј Трифуновић да ће пишати по гробу председника... "Јанковић: "Не".  Новинарка Пинка: "... Али ви сте га подржали? Мислите да није било добро да тада закажете конференцију за новинаре и кажете да то осуђујете? " Јанковић: "Мислим да није". ТВ Пинк је у Дневнику 29. августа за главну вест ставио: "Скандалозно! Саша Јанковић подржао пишање по гробу председника Александра Вучића". Драган Ј. Вучићевић, уредник Информера, дан касније је, гостујући на Пинку, рекао: "Ајте да разложимо ту изјаву на просте... Да ли је Вучић жив? Јесте. Дакле, да бисте, да извинете, пишали на његовом гробу, морате прво да га убијете. То је директан позив на убиство председника Републике".  Последња реченица твита је парафраза наслова романа "Пљуваћу по вашим гробовима", француског писца Бориса Вијана, каже за Н1 глумац Сергеј Трифуновић и односила се све који су одбацили Алексин закон. - Сад ови јадници, типа Вучећевић и екипа, ови кербери, они су то преиначили као да сам ја рекао пишаћу по Вучићевом гробу. Не! Вучић уопште није поменут... Моје то "пљуват ћу", у мојој парафрази Вијана "пишаћу на вашим гробовима" значило је по свима онима који су довели до тога да тај закон застари - каже глумац.

"Односило се на оне који су дискриминисали Алексин закон"

- Цела ствар се односила на људе који су дискриминисали оно што се зове "Алексин закон", оно што се десило малом Алекси Јанковићу из Ниша, начин на који је извршио самоубиство - каже Труфуновић. Он додаје да су деца која су га малтретирала током целе године на крају прошла с петицом из владања. - Страшно је да та мајка, која покушава да инкорпорира тај закон - жена покушава да спречи вршњачко насиље над осталом децом, а језиво је да Маја Гојковић, која је председница Скупштине, сваки пут кад неко спомене "Алексин закон", она сваки пут прекине расправу, зато што се овај закон, као и Зојин закон и сваки који долази од опозиције, аутоматски одбацује... Само је битно да то долази од опозиције, то не сме да прође у Скупштини... То је језиво... Трифуновић оцењује да Вучићевић и Митровић у својој још једној кампањи, покушавају да склоне из првог плана Лабана, додајући да из целе приче "испада да је градоначелник Суботице, малтретирао свог страначког колегу, зато што су Јанковић и Трифуновић писали твитове". "Па, чекајте, то не множе да прође ни у земљи дегенерика", каже познати глумац за Н1.  Коментаром о случају с Твитера Вучић није ставио тачку. Већ данима најављује се његово обраћање на ТВ са нациналном фреквенцијом, на начин незабележен на српским медијима - "Ексклузивно: Пишају по Вучићевом гробу, а он први пут одговара".  О захтеву за забрану ријалити програма прочитајте ОВДЕ. Извор: Н1/Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђорђе Вишекруна о режиму Александра Вучића.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА