Најновије

Пођимо на Кајмакчалан (ВИДЕО)

Гост у десетој епизоди емисије „Српска раскршћа“ продукције "HelmCast" је био Милан Чучковић из организације „Србски светионик“ и он је са водитељем Николом Јовићем разговарао о активностима и деловању овог удружења.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

У средишту истих је организовање посета светим местима српске историје, нпр. посета поприштима Церске, Колубарске, Чегарске битке...Тим поводом, позивамо све заинтересоване да са овом организацијом оду на Кајмакчалан 15. септембра увече из Београда и да у склопу туре обиђу Битољ, попну се на Кајмакчалан и поклоне сенима хиљада јунака палих за ослобођење Отаџбине и запале свећу за њихову душу у капели саграђеној у част ове велике победе из септембра 1916.г. , те продуже до Солуна и Зејтинлика, највећег српског војничког гробља ван Србије, на ком „стражу“ чува познати чика Ђорђе Михајловић. (За све информације везане за пут обратити се организатору, на број телефона +381 63 283 563,     +381 60 2880 433 , +381 63 716 8497  и +381 69 2416 769, или путем мејла на  srbskisvetionik@gmail.com  и  kontakt@srbskisvetionik.org.rs )

У току емисије, водитељ и гост су направили неколико историјских дигресија, да би употпунили ток приче и указали на неке занимљивости. Тако је водитељ напоменуо да свако ко жели да сазна више о простору Вардарске Македоније (на коју су више деценија 19. и  са почетка 20. века претендовали Срби као колевци своје старе државности, која уз територију Космета чини „Стару Србију“) , треба да чита књиге од Станислава Кракова, нпр. „Живот човека на Балкану“ , „Кроз буру“ , „Наше последње победе“ , „Пламен четништва“ , итд. Такође, дотакли су се и српских цивилних жртава у 20. веку, преко сајта "Злочини над Србима" ,те кривице југословенских послератних власти које су дозволиле да падне у заборав српско страдање у НДХ, као и деловања Фрање Туђмана, Алије Изетбеговића и сл. Интервју продукције "HelmCast" са четничким командантом Братиславом Живковићем погледајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарна емисија о Кајмакчалану.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА