Најновије

СУНОВРАТ ТРАМПА НЕ ПРЕСТАЈЕ: Присиљен да отера Тилерсона, уместо њега долази највећи лобиста за Косово у УН!

Стална представница САД при УН Ники Хејли могла би да замени Рекса Тилерсона на месту државног секретара, пише "Форин полиси", позивајуц́и се на изворе у власти.

Тилерсон на танком леду (Фото: Јутјуб)

- Прошле недеље чуле су се гласине да он одлази, а да она преузима дужност - саопштио је неименовани чиновник.
Неколико бивших и актуелних чиновника Стејт департмента саопштили су издању да су повод за гласине постали ретко појављивање Тилерсона у јавности и одсуство потребног броја његових изјава о тако важним питањима за спољну политику као што су реализација нуклеарног споразума са Ираном и нуклеарна и ракетна тестирања Северне Кореје.
Према оценама експерата, у позадини гласних коментара председника Доналда Трампа и шефа Пентагона Џејмса Матиса недостатак јавних изјава шефа америчке дипломатије о севернокорејском проблему у целини смањује значај дијалога у смислу могуц́их приступа Вашингтона решавању кризе.
- Реална улога дипломатије у ситуацији са Северном Корејом је до сада била скромна - изјавила је стручњак Центра за нове приступе очувању безбедности САД Мира Рап Хупер.
Представник Стејт департмента инсистира да Тилерсон активно ради, не излазец́и у јавност. Између осталог, у позадини заоштравања кризе на Корејском полуострву он је имао серију телефонских разговора са јапанским, јужнокорејским, руским и кинеским колегама. За сада нема званичних коментара о могуц́ој Тилерсоновој оставци.
Прошле недеље је Стејт департмент негирао гласине да је председник САД Доналд Трамп разочаран радом државног секретара Рекса Тилерсона. Раније је "Вашингтон пост" објавио да је Тилерсон био против слања америчких војника у Авганистан и блокаде Кубе и Катара. Погледајте ОВДЕ шта је израелски безбедњак рекао о Асаду. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао сусрет Путина и Тилерсона:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА