Најновије

НЕВОЉЕ У АВГАНИСТАНУ: Американци трпе тешке губитке и од Исламске државе и од талибана! (ФОТО)

Терористи Исламске државе одбили су напад НАТО снага и Авганистанске националне армије (АНА) у авганистанској покрајини Нангархар, објавила је терористичка медијска кућа Амак.

Америчке невоље у Авганистану (Фото: ЈуТјуб)

Према тврдњама терориста, НАТО хеликоптери евакуисали су велики број повређених војника са фронта, а након одбијеног напада, уследио је и минобацачки удар терористичких снага по позадинским положајима коалиције, што је довело до додатних губитака. Два дана раније, 5. септембра, проџихадистички медији известили су о нападу бобмаша-самоубице на капију највеће америчке авио-базе у Авганистану, што је потврдио и Пентагон кратким саопштењем у ком је наведено да је напад довео до "мањег броја жртава".  Како су навели Талибани у свом саопштењу, овај напад је одговор на антиисламски памфлет који су недавно избацивали амерички авиони изнад авганистана. На памфлету је приказан лав који јури белог пса са исламском шахадом на себи, која је један од најсветијих симбола исламске вере уопште.
ISIS Repelled Attack Of NATO-led Forces In Southeastern Afghanistan - Reports

Америчка армија се данас званично извинила због памфлета "увредњивог за муслимане и исламску веру". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Талибани су пустили снимак на ком је приказан заробљеник, припадник америчке војске, којег су се дочепали борци авганистанско-пакистанске џихадистичке организације:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА