Најновије

ХРВАТСКА ПОЛИЦИЈА: Проширена истрага против Келеминца због паљења "Новости"

Хрватска полиција саопштила је да ће проширити раније започету криминалистичку истрагу против председника А–ХСП-а Дражена Келеминца након што је раније данас испред просторија Српског народног већа (СНВ) у центру Загреба поново запалио примерке српског недељника "Новости".

Дражен Келеминец (Фото Јутјуб)

"Истичемо како ће полиција проширити раније започето криминалистичко истраживање које је у координацији с надлежним државним тужилаштвом започела поводом истоветног догађаја од 2. септембра када је, такође, Дражен Келеминец запалио примерак споменутих новина", каже се у саопштењу полиције, преноси Хина.
Како се додаје, с обзиром на постојање основе сумње на исказивање мржње и позивање на насиље према одређеној групи, у конкретном случају према српској националној мањини, криминалистичко истраживање предузето је с циљем утврђивања постојања обележја кривичног дела из чл. 325. КЗ РХ, Јавно подстицање на насиље и мржњу.
"У том контексту полиција проматра и данашњи и догађај од 2. септембра, те ће о свим прикупљеним информацијама известити надлежно државно тужилаштво", саопштио је МУП на својој интернет страници.
Келеминец је претходно на протесту који је окупио десетак чланова А–ХСП-а оптужо Новости да шире мржњу, а њихове насловнице попут "Лепа наша лепо гори" и "Жаримо и палимо" назвао је терористичким чином.
Келеминец је рекао да је А–ХСП поднео кривичну пријаву против СНВ-а због подстицања на расну и етничку нетрпељивост.
Према његовим речима, спаљивање новина било је порука хрватској власти да прекине да финансира Новости са 3,2 милиона куна.
Прочитајте ОВДЕ све детаље новог усташког дивљања у центру Загреба.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Келеминец палио Новости пре недељу дана.

Бонус видео

А ово је Андреј Пленковић, хрватски премијер изјавио о овом инциденту.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА