Најновије

ЈАНКОВИЋ ОСТАО БЕЗ ВАЖНИХ АДУТА: Ево ко је још напустио његов ПСГ

Упркос добром резултату Саше Јанковића на председничким изборима, пет месеци касније његов ПСГ не успева да се консолидује као политичка организација.

Саша Јанковић (фото: Медија центар)

Велики број људи који су обележили кампању и формирање покрета у међувремену га је напустио, а последњи међу њима је бивши судија Врховног суда Зоран Ивошевић.
ПСГ је настао из "Апела 100", групе уметника, новинара, адвоката, спортиста и других јавних личности која је Јанковића подржала у председничкој трци, али је већ после избора постало јасно да се велики број њих неће активирати у новоформираној организацији. Најупадљивија је тада била одлука кошаркашке легенде Дуде Ивковића да се не прикључи покрету, иако је наставио да подржава Јанковића.
Међу првима је од Јанковића отишла новинарка Биљана Лукић, која је била међу најактивнијим члановима "Апела". Повукао се затим и глумац Никола Којо, а покрету се није прикључио ни Предраг Воштинић, лидер Локалног фронта, који је такође имао значајну улогу у кампањи. Најгласније је, међутим, одјекнуо разлаз са академиком Душаном Теодоровићем, који је то објаснио залагањем за интензивнију борбу против власти. Према нашим информацијама, иако је и даље у покрету, у великој мери се пасивизирао и редитељ Горан Марковић.
Адвокат Божо Прелевић, члан проширеног председништва, каже нам да је из ПСГ изашло неколико људи, али из те идеје ниједан:
- Невоља је што су људи попут Дуде Ивковића, Васила Хаџиманова, Владе Георгиева имали ужасних проблема због залагања за те идеје. Изложили су себе невиђеној харанги. Они што су напустили ПСГ отишли су и због таквих притисака, али и због очекивања да можемо јаче и радикалније да рушимо Вучића.
Прелевић каже да неће напустити овај покрет:
- Не остајем уз Јанковића, већ у демократском и грађанском покрету који је настао из његове кандидатуре за председника.
Коментаришући одласке из ПСГ Ђорђе Вуковић, из ЦеСИД, оценио је да они нису "ништа спектакуларно", јер је тешко правити покрет или странку са великим бројем интелектуалаца који су јаке индивидуе и тешко се прилагођавају захтевима странке.

Разлаз са демократама и Живковићем

После избора, Јанковић се разишао и са странкама које су га подржале у кампањи. Најпре је зашкрипало у односима са Новом странком, упркос дотад одличној сарадњи са Зораном Живковићем и Мариником Тепић, која је, због подршке Јанковићу, напустила ЛСВ. Уследио је и сукоб са демократама, које је Јанковић оптужио за колаборацију са Вучићем.
Прочитајте ОВДЕ ко је на челу демократа у Београду?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саша Јанковић у интервјуу прича са ким ће имати сарадњу а с ким не.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА