Најновије

ЗАСТРАШУЈУЋА МОЋ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Стиже још једно супер оружје Су-35С са новом опремом (ВИДЕО)

Су-35С је постигао велики успех на оштрим тестовима у ваздухопловној бази Кубинка. Најављени су планови да ове године унапреде флоту ратних авиона Сухој Су-35С Фланкер-Е на основу искуства стеченог у Сирији. Овај авион је у западној штампи већ добио епитет најсмртоноснијег авиона свету.

Су 35 (Фото: Сухој)

Су-35С је вишенаменски ваздушни супериорни борац напредне способности генерације 4++ развијен од Су-27. Опремљен је новом авиоником, модерним радаром и напредним моторима, и познат је по невероватној способности маневрисања која превазилази све ривале у својој класи.
Авион може извести невероватне трикове без успоравања. Он може извести низ мисија које се крећу од сузбијања непријатељских ваздушних одбрана до ваздушне супериорности. Може се похвалити високом способношћу маневрисања (+9г) са високим углом напада, и опремљен је оружаним системима високих способности који доприносе изузетној борбеној способности авиона.
Су-35 је тежак 18.400 кг и има максималнну тежину полетања од 34.500 кг. Његов плафон је 20.000 метара. Радни век му је 6.000 сати или 30 година. Максимална брзина је 2.390 км/ч или 2,25 Маха. Максимални опсег је од 3.600 км без спољашњих резервоара за гориво и 4.500 км са спољашњим резервоарима за гориво. Са својим дугачким ногама и великом брзином, Су-35С лако превазилази сваког западног борца.
Авион има 12 места за ношење спољног оружја и складишта. Свако крило има четири места – једно на врху крила и три станице испод крила. Два места се налазе на доњој страни трупа и по једно испод сваког мотора. Комплет оружје овог авиона укључује широк спектар ракета ваздух-земља и противбродних ракета, укључујући и типове дугог домета. Авион може бити наоружан низом вођених бомби и ракета. Оптерећење наоружања је 8.000 тона. 30 мм ГСх-30-1 митраљез је уграђен на десно крило са 150 комада муниције.
Софистицирани систем управљања радарским контролним системом Ирбис-Е омогућава авиону да открије мете на растојањима и до 400 километара. Истовремено може пратити до четири циља на земљи или до 30 циљева у ваздуху, као и да истовремено ангажује и до осам ваздушних циљева. Радар има могућност идентификације пријатеља или непријатеља  за ваздушне и поморске објекте, и способан је да идентификује класу и врсту ваздушних мета и може снимати фотографије земље. Ирбис-Е је најмоћнији радарски контролни систем у поређењу са најбољим најсавременијим међународним дизајном, и испред већине америчких и европских активних и пасивних радара.
Електронски систем за електронско ратовање "Khibiny-M“ укључује радарски упозоравајући систем, ометач радара, кооперативни радарски систем за ометање и систем за упозорење о приближавању ракета систем упозорења за ласере. Релативно мали контејнер у облику торпеда је монтиран на крилима авиона како би био имун на сва модерна средства одбране и непријатељске борце.
ОЛС-35 ИРСТ инфрацрвени систем за надгледање и контролу ватре укључује инфрацрвени сензор, ласерски даљиномер, обележивач мете и телевизијску камеру. Прецизност ласерског даљинометра је 5м кружне вероватноће грешке, до максималног домета од 20 км против ваздушних мета и 30 км против копнених мета.
Пилотска кабина има централни контролни ступ и опремљен је седиштем Звезда К-36Д-3,5Е које омогућава пилоту да се избаци нултом брзином и на нултој висини. Кабина је опремљена са два МФИ-35 дисплеја са течним кристалима високе резолуције 230мм x 305мм са вишефункцијском контролном плочом и ИКСх-1М дисплејом са широким 20О x 30О видним пољем. Пилот има два ВХФ/УХФ шифрована система радио комуникације и систем за заштиту података војних веза између авиона ескадриле и измеу авиона и контроле на земљи. Навигациони систем се заснива на дисплеју са дигиталним мапама са инертним навигационим системом и системом глобалног позиционирања.
Чврсти, лагани, композитни материјали су коришћени за неструктурне предмете као што су радарске куполе, предњи точак, врата и закрилци. Неке од структура трупа су израђене од угљеничних влакана и алуминијумске литијумске легуре.
Су-35 је опремљен са два АЛ-41Ф1С турбо мотора са накнадним сагоревањем и контролисаним векторским потиском. Предњи делови његових Сатурн АЛ-41Ф1С се могу независно усмерити у различитим правцима у лету како би помогли авиону у кретању. Као резултат тога, Су-35 може постићи врло високе углове напада, померајући се у једном правцу док је његов предњи део усмерен на други.
То омогућава авиону да лакше истренира своје оружје за избегавање мете и спровођење маневара. Контролни векторски потисак авиона Су-35 је прилично способан за окрет и заваравање непријатељских ракета. Авион је способан за невероватне маневре који се понекад противе законима физике.
За пуњење горива током лета, авион је опремљен сондом за пуњење горива на левој страни предњег дела. Два спољна резервоара за гориво типа ПТБ-2000 обезбеђују додатних 4.000 литара горива.
Авон је распоређен у Сирији почетком фебруара како би показао своје јединствене могућности. Нешнел интерест је цитирао америчког војног званичника са великим искуством са борбеним авионима пете генерације који је рекао: “То је одличан авион и веома опасан, нарочито ако направе много њих. Мислим би чак и АЕСА (Радар активног електронског скенираног низа Ф-15Ц) и (Боинг Ф/А-18Е/Ф) Супер Хорнет имали пуне руке посла.“ Немачки магазин Стерн је изјавио да се Су-35С може сматрати најсмртоноснијим авионом на свету, осим америчког Ф-22 пете генерације. Према Стерну, Су-35 је знатно супериорнији од својих конкурената, комбинујући најбоље карактеристике бораца четврте генерације и основних карактеристика и својстава ратних авиона пете генерације.
Док су били у Сирији, уочени су мањи проблеми приликом полетања у пустињским условима па је то брзо исправљено. Сет екрана ће бити инсталиран на прикључке Су-35 који су дизајнирани да спрече уношење страних предмета. Су-35 би могао добити и надоградњу  хардвера и софтвера авионике, посебно оних система који се односе на мисије ваздух-земља.
У будућности је планирано да се Су-35С наоружа са П-37М (АА-13 Стрела) ваздух-ваздух ракетама дугог домета. Домет зависи од профила лета, од 150 км за директан пуцањ до 398 км за крстарећи клизни профил. Ракета може ударити циљеве на висини од 15-25.000 метара. Русија развија ваздух-ваздух ракету КС-172 са дометом од 460 км.
Невероватна способност маневрисања и јединствене и разноврсне могућности оружја чине овај врхунски борбени авион смртоносним непријатељем. Команданти терористичких група код Дамаска масовно се предају САА. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

 СУ-34 и СУ-35 наносе страшне губитке терористима у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА