Најновије

ЕРДОГАН: НАТО савезници полудели због куповине С-400! Искрено, баш ме...

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган критиковао је реакцију САД на уговор о испоруци руских противракетних система С-400 Турској и додао је да ће Анкара наставити самостално да предузима мере за своју безбедност.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Синхуа/Правда)

Према речима портпарола Пентагона Џонија Мајкла, систем противракетне одбране који је компатибилан са НАТО-ом остаје најбоља варијанта за заштиту Турске од претњи у њеном региону и Вашингтон је турским званичницима исказао своју забринутост због куповине С-400.
„Разбеснели су се када смо се договорили о куповини С-400. Па шта, зар смо дужни да вас чекамо? Ми самостално предузимамо мере и то ћемо радити и убудуће. Ми смо газде у својој кући“, истакао је Ердоган обраћајући се градоначелницима турских градова у Анкари.
Он је додао да након што су САД и Израел одбили да у Турску испоруче војне беспилотне летелице, Анкара их је развила и почела сама да их израђује, што је код тих земаља изазвало „забринутост“.
Москва и Анкара постигле су договор о испоруци руских система С-400 Турској и потписале су уговор, саопштила је служба за медије Федералне службе за војно-техничку сарадњу Русије. Пре тога је Ердоган изјавио да је Анкара извршила прву уплату за руске системе С-400.
Прочитајте ОВДЕ зашто је НАТО у стању највише узбуне?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је Ердоган султан нове Турске?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА