Најновије

КИМОВ БРУТАЛАН ОДГОВОР: Због нових санкција ћемо да урадимо ово!

Северна Кореја поручила је данас да ће убрзати развој свог оружаног програма као одговор на "зле санкције" које је против те земље увео Савет безбедности УН после њене најновије и најобимније нуклеарне пробе.

Ким Џонг ун (Фото: Синхуа)

Министарство спољних послова Северне Кореје најоштрије је осудило нове мере, назвавши их "економском блокадом пуних размера" до које су довеле САД и које имају за циљ да "угуше" севернокорејску државу и народ, преноси АФП.
"То је још једна незаконита и зла резолуција о санкцијама, предвођена Сједињеним Америчким Државама", наводи се у саопштењу које је објавила државна новинска агенција КЦНА.
Севернокорејско Министарство је истакло да ће Северна Кореја удвостручити напоре како би повећала своју моћ очувања суверенитета земље и права на егзистенцију.
Међутим, јужнокорејско Министарство за уједињење описало је ово саопштење као "најслабији облик одговора Северне Кореје на резолуције Савета безбедности УН".
У међувремену, амерички председник Доналд Трамп јуче је поручио да су најновије санкције против Пјонгјанга "веома мали корак" који мора да доведе до оштријих мера.
"Ове санкције су ништа у поређењу са оним што ће се напослетку догодити", истакао је Трамп.
Савет безбедности УН једногласно је у понедељак увече усвојио резолуцију о новим санкцијама Северној Кореји због њеног шестог и најснажнијег нуклеарног теста и то ублажену верзију првобитног америчког предлога резолуције.
Резолуција не обухвата замрзавање имовине севернокорејске владе и лидера Ким Џонг Уна као што су то САД првобитно тражиле, али се забрањује Пјонгјангу да у наредних 12 месеци увози сирову нафту, мада не и све облике природног течног гаса, док се увоз нафтних деривата ограничава на два милиона барела годишње.
Резолуцијом се забрањује извоз све текстилне робе, док се свим земљама забрањује да издају нове радне дозволе за раднике из Северне Кореје, што су два кључна извора чврсте валуте за Пјонгјанг.
Рат у Сирији се ближи крају, а ово је последњи подли маневар Амера против Асада и Русије. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански шокирао свет - Изнео највећу нуклеарну тајну светских сила!?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА