Најновије

Руси бесни на хрватску компанију: Ова превара је невиђена и без преседана, следи...

Сбербанка ће на суду тражити повраћај дуга од Агрокора, најавио је челник Сбербанка Херман Греф оцењујући Агрокоров случај преваром без преседана.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Из Сбербанке подсећају да је Агрокоров дуг према Сбербанки 1,1 милијарду евра, а произлази из неколико зајмова те да је у августу Сбербанка у Хрватској покренула казнени поступак против оснивача и већинског деоничара Агрокора Ивице Тодорића. Сбербанк планира да процесуира и ревизора који је потврдио Агрокорове фалсификоване пословне извештаје скривајући обвезе веће од једне милијарде долара, рекао је Греф новинарима, преноси агенција Тасс и други руски медији. - Што се тиче хрватског случаја, ништа се не мења. Имамо правну стратегију и не мислимо да је она на кратке стазе. Наше су резервације (за Агрокоров дуг) стопостотне па смо спремни за дуготрајни парнични поступак и довешћемо пред лице правде све особе које су тамо починиле очигледну превару - рекао је Греф. Додао је како је већ поднесена казнена пријава против власника и управе Агрокора те да се нада како ће "ка одговорности привести и ревизорску компанију која је потврдила лажне извештаје".
Каже како је за то нужно неколико правних корака и докумената, за што је потребно одређено време те да већ учињени правни кораци, као и они који следе, сведоче о томе да ће се Сбербанк с случајем Агрокор бавити детаљно. - Имамо велика потраживања, како у вези са схемом коју спроводи хрватска влада, тако и према менаџерима и ревизорима саме компаније. Путем суда вратићемо наш новац, али то може да потраје -рекао је Греф. Према његовим речима, Сбербанка не намерава да више финансира Агрокор.
- Ситуација је за нас крајње нетранспарентна, то смо неколико пута истакли хрватској влади. Чудно је што хрватска влада подупире одсуство нетранспарентности. У недостатку транспарентности, када не разумемо колико је новца потребно за компанију и какав је квалитет управљачког кадра, када не разумемо колико се учинковито троши овај новац, не желимо да учествујемо у таквим процесима -додао је шеф Сбербанка. Греф је рекао да се Сбербанк у случају Агрокор први пут суочава с тако великом преваром.
- Ми ћемо постићи наш циљ. Случај је без преседана. Имамо такву превару, још невиђену, када управа скрива стварно стање, фингира добит и скрива се иза неравнотеже обвеза веће од милијарде долара. Ово је први такав случај с којим смо се сусрели, али ипак мислим да ћемо доћи до циља - рекао је Греф, а преносе руски медији. Како треба поступати са батинашима владајуће странке погледајте ОВДЕ. Извор: Хина/Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најава антирежимског протеста у суботу у Београду.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА