Најновије

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА ОПЕРАЦИЈА НА СЕВЕРУ: Русија, Иран и Турска направили договор против заједичког непријатеља (МАПА)

Више медија на Блиском истоку тврди да се припрема договор Русије, Ирана и Турске око деескалације провинције Идлиб која је тренутно подељена између протурских фракција у тзв. Слободној сиријској армији и терориста Хаџат Тахрир Ал Шам.

Илусттрација (Фото: Јутјуб)

Борци Хаџат Тахрир Ал Шама суу главна препрека миру у Идлибу. Ова организација је у недавном сукобу са другим групама у северној сиријској провинцији однела победу и сада је доминантна ратна фракција међу терористима. Хаџат Тахрир ал Шам, некадашњи Ал Нусра фронт, одбија сваки догор са сиријским властима. Према наводима медија,  пре постизања договора о деескалацији потребно је поразити ХТШ за шта интерес имају све остале стране у сукобу. Исти извори наводе да би сламање ХТШ подржале из ваздуха и доставом оружја Русија и Турска а да би трупе за  борбу чинили борци тзв. Слободне сиријске армије који желе договор.

Са предстојећим нападом на ХТШ  доводи се у везу и размештање руских трупа на северу Хаме о чему више можете сазнајти ОВДЕ. Ипак, неки сматрају да су Руси ту да спрече напад ХТШ на претежно хришћанске градове у том делу Сирије. Локално становништвоу Идлибу није наклоњено ХТШ и често протествује против ове терористичке групе која је испостава Ал Каиде. САА спрема трећу фазу офанзиве у Деир Ез Зору а више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонос вудео

Борбе тзв. Слободне сиријске армије против САА у пустињи Бадиа пре  два месеца.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА