Најновије

ПУТИНОВ БРУТАЛНИ КВИНТЕТ: Пет оружја будућности којима Русија планира да загосподари светом (ВИДЕО)

Од 2000. и доласка Владимира Путина на власт, руска одбрамбена индустрија доживела је праву револуцију. Због тога је одлучено како ће се за војску издвајати много већа средства него до сада.

Путин (Фото: РИА)

Примера ради, 2015. је Кремљ тврдио да ће градити тенкове наоружане ласерима, а 2016. била је реч о свемирски утемељеном истему противракетне одбране, пише "Бизнис инсајдер".
Вероватно постоје разлози зашто се те полуистине и даље шире, пише лист, и додаје: Национални понос и култ патриотизма који окружује Путина и његове људе неки су од главних разлога за то, а део је вероватно план промишљене пропаганде чији је циљ покушај поновног престављања руске оружане индустрије потенцијалним купцима. Без обзира на разлоге, у последњих пет месеци било је барем пет таквих невероватних пројеката на којима Руси наводно раде.

1. Тенк који ће ићи по Марсу

Недавно је "Спутњик"најавио да ће нови Т-14 тенк бити погодан и за "температуре на Марсу". Иако масовно производња тек треба да започне, Русија доиста гради нови импресивни тенк, који је део њихове нове серије "Армата" "Спутњик" је своје тврдње темељио на супер-кондензаторским спремницима који наводно омогућују нормалан рад на температури и до - 14 Целзијуса. Но, оне на Марсу су у просеку око - 26 Целзијуса, а мотор с унутрашњим сагоревањем тешко да ће моћи да се носи с температуром Марса, пише "БИ".

2. Будући МиГ који ће летети и у свемиру

Извршни директор задужен за МиГ-ове рекао је новинарима како ће наследник МиГ-а 31 бити МиГ 41, који ће између остало моћи и да лети у свемиру. Иако постоје нацрти за израду новог пресретача, Русија своје нове МиГ-ове неће почети да ппроизводи пре средине 2020-их. Већина стручњака сумња хоће ли Москва уопште имати новца за такав пројекат. Иако није потпуно немогуће да би МиГ 41 могао да лети у свемиру, треба доста причекати да би се видело остварење тог пројекта.

3. Носач авиона од 115 хиљада тона

Русија је 2015. најавила како планира изградњу носача авиона од 115.000 тона, а тај пројекат су назвали "23000Е Сторм". Изградња би наводно требало да почне 2019. Но, због неких резова у буџету, бродоградња вероватно није оспособљена за такав задатак.
Ипак, заменик премијера Дмитриј Рогозин прошле недеље изјавио је како Москва намерава да изгради "огромни суви док на Далеком истоку на којем ће моћи да изгради носаче авиона теже од 100.000 тона". Такав брод би био већи од тренутно највећег носача авиона на свету, америчког Фералда Р. Форда.

4. Бацање нуклеарки из свемира

У јуну је Русија саопштила како гради свемирски шатл сличан тајновитом X-37Б, али с једном разликом - могао би да погоди земљу с нуклеарним бојним главама док је у орбити планета. "Бизнис инсајдер" подсећа да је Русија оптужила САД 2010. за покушај наоружавања свог X-37Б, упркос чињеници да је летелица премала. Такво оружје, кажу правила, крши међународно право.

5. Нуклеарне ракете постављене дуж обале САД-а

У мају је бивши портпарол руског министарства одбране написао чланак у руском таблоиду како је Москва потајно "засејала нуклеарне ракете на америчкој обали (оне се укопају и спавају све док не добију заповест за детонацију).
Русија ће америчке дипломате лишити већине привилегија. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Бизнис инсајдер, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА