Најновије

ДАЧИЋ: Ево шта сам показивао Трампу, рекао му да су Срби навијали за њега, а питао је за ову особу! (ВИДЕО)

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је, поводом, како је навео, разних сензационалистичких написа, да су разни скупови прилика за неформалне сусрете и разговоре, какав је био његов јучерашњи сусрет са Доналдом Трампом.

Трамп и Дачић (Фото: Јутјуб)

- Тако сам и овога пута пре почетка скупа причао са Борисом Џонсоном о обележавању 180-годишњице дипломатских односа у Форин офису, са Мирославом Лајчаком о могућој пријави Косова за посматрача у УН, а америчком председнику Трампу, са којим сам се сусрео пре четири године, донео сам фотокопије насловних страна свих наших новина кад је изабран - изјавио је Дачић.
"Срби су највише навијали за њега", рекао је Дачић и додао да Србија чека Трампа као првог америчког председника после Џералда Форда.
Подсетио је на позив председника Србије Александра Вучића Трампу да посети Србију.
Трамп је, како наводи Дачић, позитивно реаговао, да му је било драго, да је навео особу за контакт и питао да ли Ана Ивановић и даље игра тенис.
Министар спољних послова Србије искористио је прилику на јучерашњем састанку о реформи УН да приђе Доналду Трампу, који председавао, и поразговара са њим.
Београдска штампа је тим поводом изнела различите претпоставке, док су једни писали да је Трамп Дачићу тражио број телефона, други су писали да је Дачић од њега тражио аутограм. А ево шта је Дачић изјавио у Њујорку.
Прочитајте ОВДЕ с ким ће се све Александар Вучић састати у Њујорку?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић са представницима земаља угроженим после урагана Ирма.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА