Најновије

ОФАНЗИВА АЛ КАИДЕ НА СЕВЕРУ ХАМЕ: Руске и сиријске снаге одбациле први талас масовног напада! (ВИДЕО)

Руске извиђачке летелице приметиле су данас велики број тенкова, возила и артиљерије које сиријска Ал Каида (Хајат Тахрир ал Шам - ХТШ) превози према линијама разграничења на северу сиријске покрајине Хаме.

На северу Хаме (Илустрација: Правда)

Концентрација тешке војне опреме терориста, довело је и сиријску и руску обавештајну службу до закључка да је напад известан, јавили су сиријски медији, непосредно пре него што се то и остварило. 
Масиваннапад започео је у подручју града Маан артиљеријским нападима на стратешки важан град за контролу овог подручја, након чега је уследио јуриш на одбрамбене положаје Сиријске арапске армије (САА).  Жестоке борбе трајале су читав дан, а први талас напада је одбијен, јавили су војни извори сиријских медија, а узнемирујуће фотографије побијених терориста погледајте ОВДЕ. У одбијању напада учествовали су и руски војници, који су пре седам дана у великом броју пристигли на север Хаме, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Џихадисти су се повукли суочени са тешким губицима које су им нанеле сиријске и руске војне снаге, уз снажну подршку својих авијација, које су извршиле велики број напада и на командне центре дубље у џихадистичкој територији на северу Хаме и југу Идлиба. Други талас напада очекује се већ током ноћи.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА