Најновије

Пјонгјанг запретио да ће потопити Јапан, ево какав је одговор стигао!

Овај потез је начињен у тренутку када су на Корејском полуострву појачане тензије након што је Пјонгјанг извео своју шесту и најобимнију нуклеарну пробу и испалио две ракете преко територије Јапана у року од мање од месец дана.

Одбрамбени систем Патриот у Јапану (Фото: Јутјуб)

Јапан је данас распоредио додатни систем ракетне одбране на свом северном острву Хокаидо, након што је Северна Кореја недавно лансирала ракету преко тог острва.  
- У оквиру мера припрема за ванредне ситуације, данас ћемо распоредити јединицу PAC-3 у бази јапанских Самоодбрамбених копнених снага у јужном делу Хокаида - рекао је новинарима министар одбране Ицунори Онодера, преноси АФП.
Онодера је навео да би Северна Кореја могла да предузме нове провокативне акције укључујући лансирање балистичких ракета које би поново могле да прелете преко Јапана у будућности, додавши да ће његово Министарство "предузети одговарајуће мере у циљу заштите безбедности народа".
Систем "Патриот унапређених способности-3" (ПАЦ-3) испоручен је данас тој бази, рекао је француској агенцији неименовани локални војни званичник.
Међутим, војни званичници су одбили да прецизирају где су тачно у Јапану други системи распоређени, позивајући се на осетљивост информација у области одбране.
Северна Кореја је, у међувремену, запретила да ће "потопити" Јапан у море, а у суботу је саопштила да настоји да постигне војну "равнотежу" са непријатељским САД развијајући свој пуни нуклеарни арсенал.
Прочитајте ОВДЕ зашто Амери пљују по Кини, називајући је претњом, а онда јој траже помоћ у обуздавању С. Кореје?
Извор: Вести/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јапански одбрамбени систем.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА