Најновије

Смењен зато што је „вређао Вучића” и фотошопом му стављао шиптарску капу на главу: Погледајте шта је написао (ФОТО/ВИДЕО)

Oдборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево јуче су разрешили дужности председника локалног парламента Дејана Шантића који је јавним иступима вређао председника Србије Александра Вучића, чиме је, како је наведено, нанео огромну штету овој локалној заједници и граду Источно Сарајево.

Дејан Шантић (Фото: Јутјуб)

Образлажући иницијативу на почетку седнице, шеф Клуба одборника СНСД-а Наташа Колашинац навела је да је Шантић, посредством друштвених мрежа, председника Србије Александра Вучића назвао најпогрднијим именима, направио фото-монтажу на којој је Вучић са албанском капицом на глави, те покушао омаловажити помоћ коју је Србија додијелила овој општини изјавом „да је зеленим дао дупло већи износ”. Колашинац је навела да Шантић више не ужива њихово поверење јер би његов даљи останак на функцији коју обавља, нанео још већу штету угледу и развоју општине. Шантић, који је члан Српске радикалне странке, одбио је да се дневни ред седнице допуни предлогом Клуба одборника СНСД-а који су подржали њихови коалициони партнери ДНС, Странка за наш град, Социјалистичка партија и Демократски покрет за његово разрешење, рекавши да за то по пословнику, нису испуњени услови. Наводећи да је изјаву дао у своје и у име Српске радикалне странке, а не у име општине, Шантић је прекинуо седницу „због немогућности одржавања реда на седници”. Он је нагласио да не бежи од смене, али да ће покренута иницијатива проћи само када се спроведу норме, које су прописане пословником Скупштине општине. „Оставку ћу поднети, ако то од мене затраже органи моје странке, а ја не видим зашто бих то учинио”, рекао је Шантић. Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је новинарима да се ставови Шантића које је изнео у делу јавности могу окарактерисати као ставови општинске управе, додајући да је најгоре то што је Шантић рекао да већина чланова СНСД-а мисли тако „на шта није имао право”. „Ми се морамо понашати као одговорни политичари и одговорни људи. Не може извршна власт и део коалиције водити активности, које треба да резултирају значајним инфраструктурним пројектом, а функционер, који чини део те власти олако давати изјаве, без обзира што каже да је изјаву дао као представник своје странке. За то постоји политичка одговорност”, изјавио је Ћосић. Он је оценио да је Шантић овим ничим изазваним гестом нанео штету активностима које је водило руководство Републике Српске, додајући да одговорни политичари који воде бригу о својој локалној заједници не дају такве изјаве. Након једногласне одлуке одборника о разрешењу Шантића, Скупштина је наставила рад без његовог присуства. Cедницом председава потпредседник Скупштине општине Наташа Богдановић, која ће ту функцију обављати у наредних 60 дана, до избора новог председника парламента ове општине. Шта је селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић одговорио на питање зашто није хтео да пружи руку премијеру Ани Брнабић погледајте ОВДЕ. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић у Источном Сарајеву.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА