Најновије

КАЛАШЊИКОВ ПОРУЧИО ТРАМПУ: Вратите Србији Косово!

Шеф Комитета Државне думе Русије за послове ЗНД и евроазијске интеграције Леонид Калашњиков позвао председника САД и Запад да врате Србији Косово.

Леонид Калашњиков (Фото: Јутјуб)

"Цинично звуче позиви о поштовању суверенитета који долазе од председника силе која је разрушила цео светски поредак. Почнимо од Косова. Ко је раскомадао Југославију? Американци су кренули тим путем и отворили Пандорину кутију", изјавио је Калашњиков за Тас, коментаришући Трампов позив из Њујорка са заседања Генералне скупштине УН.
Подсетио је да је бивша Југославија разбијена уз игнорисање свих међународних норми и без мандата УН, док је "одвајање Косова протекло без икаквог референдума и насилно", пренео је Спутњик. 
Ако је Трамп "гађао" Крим, наставио је Калашњиков, "морао би да зна да је то полуострво ушло у састав Русије на основу воље народа на референдуму и без иједне жртве и грађанског рата". 
"Сједињене Државе су разориле међународно право, а сада покушавају да другима држе лекције. То је најгори могући цинизам. Нека прво врате (Србији) Косово", закључио је Калашњиков. 
Трамп је на седници Генералне скупштине УН изнео своју визију светског поретка рекавши да он треба да буде заснован на снажним сувереним државама, а не на мултилатералним савезима. 
"Морамо одбацити претње суверенитету од Украјине до Јужног кинеског мора", рекао је Трамп. 
Према његовим речима, очекује се да све државе поштују интересе свог народа, као и права других суверених држава. Погледајте ОВДЕ како је амбасадорка САД при УН бранила Трампа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледало обраћање Калашњикова на московском економском форуму:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА