Најновије

ЛИНТА ТВРДИ: Проусташке снаге јачају и шире мржњу према Србима!

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је данас да проусташке снаге у Хрватској настављају да шире мржњу према Србима.

Миодраг Линта (Фото: Јујтуб)

Он је реаговао на захтев десничарских снага да се организује референдум који би се спречио избор посланика националних мањина. Јасно је, каже Линта у саопштењу достављеном медијима, да проусташке снаге не могу да се помире са чињеницом да преостали Срби имају право да у Хрватски сабор бирају своја три посланика.
Линта каже да тај захтев није реалан да се реализује у пракси јер га главна странка у актуелној власти ХДЗ неће прихватити пре свега због међународне јавности. 
"Хрватској власти одговара да се у међународној заједници истиче да Срби имају своје гарантоване посланике као тобоже доказ да се поштују њихова права. Кључни проблем јесте да водећа хрватска странка ХДЗ води политику рехабилитације злогласне НДХ и цементирања етничког чишћења Срба", навео је Линта. 
Због тога, каже, српски повратници и стотине хиљада протераних Срба не могу да остваре своја основна људска и национална права и шаље им се јасна порука да нису добродошли у Хрватској. Погледајте ОВДЕ драматично сведочење јунака са Кошара. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте филм Лордана Зафрановића о усташама:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА