Најновије

ДОДИК: Има пуно злурадости у изјави америчке амбасадорке, у чије име она уопште говори?

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се амбасадорка САД у БиХ Морин Кормак одавно не држи правила дипломатског деловања, па је већ постало заморно коментарисати њено понашање.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб/Правда)

Реагујући на изјаву Кормакове да одлуку о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ не треба само суспендовати или одлагати, већ да је треба анулирати, те да је за укидање санкција председнику Републике Српске потребно трајно опредељење за будућност, Додик је рекао да та њена изјава не само да је изашла из оквира доброг дипломатског понашања, већ и да носи дозу злурадости јер суспензију референдума покушава да доведе у везу са санкцијама које су САД наметнуле по њеном диктату.
„Референдум није заказан нити се одлаже због Кормакове, нити њене амбасаде, која очито крши основне принципе спољне политике новог америчког председника, који често истиче да се САД неће мешати у унутрашња питања других земаља“, нагласио је председник Српске, пренеле су „Независне новине“, позивајући се на Срну.
Додик је поручио да Кормакова не треба више да се брине о санкцијама које су му наметнуте, јер се она претходно већ побринула да их добије.
„Остаје, међутим, дилема да ли Кормакова говори у интересу и у име опозиције у Републици Српској или Бакира Изетбеговића, или она сматра да је то једно те исто, али једно је очито - она не говори у име своје државе“, казао је Додик.
Вучић задовољан вишедневном посетом Њујорку. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: Иванић никада није био део ниједне одлуке у корист Српске 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА