Најновије

ТАЧИ: Успостављање војске нико не може да блокира

Тзв. косовски председник Хашим Тачи изјавио је да неће никоме бити дозвољено да блокира оснивање косовске војске, а да услови Српске листе о овом питању никада нису били део преговора.

Тачи (Фото: Јутјуб)

"Планом А или кроз план Б, Косово ће до краја ове године имати своју војску", поновио је Хашом Тачи у интервјуу РТВ 21 у Њујорку.
"Трансформација БСК-а у војску није само одговорност владе. Сада радимо са свим институцијама у том погледу. Ми ћемо испунити све обавезе које смо предузели према међународној заједници, да се овај процес заврши кроз уставне промене", рекао је Тачи.
Додао је да ће бити пуно посла како би се те промене отвариле преко устава, али да је познато да постоји и право и да поступају по закону.
"Нећемо допустити никоме да уложи вето на овај процес. Сва питања ће бити спроведена у сарадњи са међународним организацијама", рекао је Тачи. 
Додао је да је оснивање косовске војске одложено на неко време због изборног процеса.
"Али сада радимо координирано, уверен сам да ће се овај процес завршити. Верујем и сигуран сам да ће у овој години Косово имати армију", нагласио је Тачи. Клупко се одмотава, испливале мрачне тајне Марјановића. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин: Војска Косова - да, ако укину Савет безбедности
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА