Најновије

ЛАВРОВ ОТКРИВА: САД неће напасти Северну Кореју јер...

Сједињене Америчке Државе неће напасти Северну Кореју, јер знају да Пјонгјанг има атомску бомбу, изјавио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: ЈуТјуб)

"Американци неће напасти (Северну) Кореју јер, не да сумњају, већ сигурно знају да они имају нуклеарну бомбу", рекао је Лавров руској телевизији НТВ, пренео је АФП.
"Не браним Северну Кореју, само кажем да се готово сви слажу са таквом анализом", рекао је руски шеф дипломатије. 
Он је упозорио да криза може бити решена само меким приступом - пажљиво, сугестијама и убеђивањем и да би, уколико САД не заузму такав став, на десетине ако не и на стотине хиљада невиних грађана Јужне Кореје, Северне Кореје и суседног Јапана било угрожено. 
"А Русија и Кина су у близини", рекао је Лавров. 
Председник САД Доналд Трамп, на увреде које му је са говорнице Генералне скупштине УН упутио министар спољних послова Северне Кореје Ри Јонг Хо, узвратио је речима да ни министра ни севернокорејског вође Ким Џонг Уна "неће бити још дуго", уколико Ри говори оно што Ким мисли. 
"Управо сам чуо министра спољних послова Северне Кореје како говори у УН. Уколико он говори оно што Мали ракеташ (Литтле Роцкет Ман - Ким Џонг Ун) мисли, неће их бити још дуго!", написао је Трамп на Твитеру. 
Министар спољних послова Северне Кореје Ри Јонг Хо изнео је јуче у Уједињеним нација увредљиве оптужбе на рачун "злог" америчког председника Доналда Трампа, називајући га "ментално поремећеном особом" чије претње су повећале шансе за војну конфронтацију, пренео АФП. 
"Трампове претње да ће 'тотално уништитити' Северну Кореју учиниле су да посета наших ракета читавом америчком копну буде неизбежна", рекао је Ри у говору на генералној дебати Генералне скупштине Уједињених нација. 
Описујући Трампа као "ментално поремећену особу пуну мегаломаније", Ри је рекао да америцки лидер који "држи нуклеарно дугме" представља "највећу претњу међународном миру и безбедности данас". 
Ри је реаговао на Трампов говор у коме је он назвао севернокорејског лидера Ким Џонг Уна "ракеташем" (Роцкет Ман) у самоубилачкој мисији, рекавши да нико други осим Трампа није у "самоубилачкој мисији". 
Он је, како преноси Ројтерс, рекао да се Пјонгјанг на само неколико корака да постане нуклеарна сила. Погледајте ОВДЕ снимак уништавања носача авиона. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде како је Ким извређао Трампа:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА