Најновије

ПОСТИЗБОРНИ ХАОС УНЕМАЧКОЈ: Десничари славе историјски успех, "Антифа" изашла да их бије! (ВИДЕО)

Немачка антиимиграциона и десничарска странка Алтернатива за Немачку (АфД), која је на изборима први пут ушла у парламент, обећала је да ће "променити земљу".

Постизборна ноћ у Немачкој (Фото: ЈуТјуб)

- Кренућемо за Меркеловом. Вратићемо нашу земљу и наш народ, рекао је један од лидера АфД-а Александер Гауланд. Осим тога, једна од лидерки партије Алис Вајдел изјавила је да су их "милиони гласача поверили дужност конструктивне опозиције". Погледајте извештај РТ-а из штаба АфД-а: АфД је освојила између 13 и 13,5 одсто гласова и постала трећа политичка снага у Немачкој, преноси АФП. 

За то време, на улицама...

По објављивању прелиминарних резултата парламентарних избора у Немачкој, на улице је изашао велики број присталица АфД-а, који су кренули у прославу уласка у Бундестаг, и то као трећа странка по снази. Исти разлог извео је на улице и екстремне левичаре, припаднике "Антифе", који су одмах започели сукобе са десничарима на улицама већих градова у Немачкој. Сукоби ширих размера спречени су брзом реакцијом полиције, али напетост и прозивке преко полицијских кордона и даље трају: Каталонци су већ поделили милион илегалних гласачких листића за референдум о независности најављен за 1. октобар, док траје борба за полицијску контролу између Мадрида и регионалне владе Каталоније. Више отоме сазнајте ОВДЕ.  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА