Најновије

ДА ЗАВРШЕ ЗАПОЧЕТ ПОСАО: Сиријска војска поново покренула офанзиву на истоку Дамаска

После неколико недеља спорадичних и неизвршених напада на побуњеничке снаге у источном Дамаску, Сиријска арапска војска је, наводно, обновила своју офанзиву у сиријској престоници.

Сиријска војска (Фото: АМН)

Према извештајима, сиријска војска - вођена елитном републиканском гардом и ветеранском четвртом механичком дивизијом - поново су започели обимне офанзивне операције у окупаторским окрузима Џобара и Аин Тарма.
Последњи месеци били су тешки за про-владине снаге у настојању да у потпуности обезбеде и Џобар и Аин Тарма због жестоког отпора који су поставили милитанти у оба подручја.
Тренутна операција сиријске армије има за циљ постизање два стратешка циља.
Прво, сиријска војска жели да стекне пуну контролу над последњим одсеком аутопута М-5 који пролази кроз источни Дамаск, који остаје у рукама побуњеника.
Друго, војска жели да подстакне групе побуњеника - наиме, Фалак ал-Рахман и Џаиш ал-Ислам - да у потпуности сарађују са елемената Ал-Каиде (Хаџат Тахрир ал-Шам) у источном Дамаску како би ови напустили сиријску престоницу и преселили се у Идлиб провинцију.  Oдбацујући споразум који је потписан, поједини команданти ИД у источном Хомсу одбијају да буду евакуисани у Деир Ез Зор већ настављају борбу до смрти са снагама Сиријске арапске армије. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борци ИД нападају Русе и Сиријце са територије коју држе СДС.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА