Најновије

ДАЧИЋ ДОГОВАРА: Стиже Шојгу, а вероватно и "мигови"!

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу могао би да посети Београд 20. октобра. Постоји могућност да пре њега у Србију стигну обећани руски "мигови".

Сергеј Шојгу (Фото: РИА Новости)

Тако бар тврде "Вечерње новости", које наводе да ће се детаљи и датум Шојгуове посете утаначити 29. септембра, када у Москву путује министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Дачић ће у Москви присуствовати Међувладином комитету за трговину и научно - техничку сарадњу Србије и Русије, где ће разговарати с руским министром спољних послова Сергејем Лавровим. 
Осим економских, очекује се да ће два висока званичника разговарати и о политичким темама, као што су притисци на Србију да уведе санкције Русији, статусу Руског хуанитарног центра у Нишу, намерама Приштине да се учлани у међународне организације, наводе "Новости" 
Лист подсећа да су у неколико наврата руски званичниц ипотврдили да ће до краја године испоручити Србији шест ловаца "миг- 29", као и да се разговара о могућој продаји Србији ракетног система С - 300. 
Поменути мигови захтевају ремонт, који кошта од 180 до 230 милиона евра. 
Такође, Војнотехнички договор две земље подразумева и да наша земља као донацију добије 30 тенкова Т-72С и 30 борбених извиђачких оклопних возила БРДМ 2 и мање топове калибра 14,5 мм. Погледајте ОВДЕ да ли ће Брнабићка сменити Вулина. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ово су карактеристике мигова које добија српска војска:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА