Најновије

СПРЕМА ОСВЕТУ: Тодорић из Београда руши хрватску владу?!

Ивица Тодорић у последњих неколико недеља одржао је низ састанака у Београду, сазнаје Н1 из два независна извора у две земље.

Ивица Тодорић (Фото: Јујтуб)

Тодорић је разговоре водио уочи почетка објаве низа текстова на свом блогу у којем жестоко оптужује Владу Хрватске за незаконито деловање уочи, за време, и након доношења Леx Агрокора.
На састанцима у Београду разговарао је с низом хрватских, српских и британских медијских и пословних саветника од којих је желео сазнати што мисле о његовој позицији, и планираном иступу путем објава на својој веб страници. 
Тодорић се састајао и са својим адвокатским тимом, а посебно у Београду и с једним од водећих адвоката за међународно право. 
Тодорић је на састанке долазио с низом докумената о којима је од саговорника тражио стручну експертизу и процену њихове медијске, али и правне снаге, у могућим судским процесима. 
Најзанимљивији детаљ у тим разговорима је била одлучност и увереност Ивице Тодорића да барата чињеницама и доказима за које је уверен да могу да сруше Владу. Жестина с којом је наступао изненадила је део саветника и адвоката и то толико да су му саветовали опрез у процени чињеница које је изнео у разговорима.

Листа "непријатеља"

Тодорић је саставио и својеврсну листу "непријатеља". 
На врху листе је његов бивши шеф финансија Иван Црњац, и то због пословног, али и личног, породичног односа који их је повезивао у Агрокору до доношења посебног закона о принудној управи. 
Одмах иза њега је Вили Хемербергер, човек којег Тодорић сматра аутором ролл-уп кредитног модела у Агрокору. Хеметсбергер је, занимљиво, био један од кључних људи који је учествовао у продаји и преузимању Волксбанке од стране Сбербанке за 550 милиона евра. 
За Фајненшел Тајмс Хеметсбергер је тада у изјави заговарао руску банку и рекао како Сбербанк снажно улази на тржишта и расте док се друге банке "смањују". 
Тада је, занимљиво, Сбербанк почео обилно да кредитира и Агрокор. Данас, Хеметсбергер је као партнер Итхаб Капитала из Беча, један од саветника Анте Рамљака у Агрокору. А Тодорић је уверен како је изиграо и њега лично и Сбербанку и помагао у уласку фондова у Агрокор. 
Идућа на листи Тодорићевој листи непријатеља је потпредседница хрватске владе Мартина Далић, а одмах иза ње Анте Рамљак. Погледајте ОВДЕ ко је заправо Алтернатива за Немачку. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Иван Пернар оплео по Тодорићу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА