Најновије

Ово је руско оружје против шпијуна у сајбер рату са Американцима (ВИДЕО)

Руска компанија Info Watch Group, која се бави сајбер безбедношћу, представила је свој смартфон који спречава разне апликације да прикупљају податке о кориснику. Уређај је назван Taiga.

Илустрација (Фото: public)

Taiga спречава апликације, нарочито оне које се односе на пословну комуникацију, документе и фотографије, да прате активности корисника, а такође их спречава да прикупљају опште информације.
То значи да апликације познате по прикупљању података, какав је Gmail, који скенира текстове електронске поште, могу да се користе на овом телефону, с тим што неће бити у могућности да сакупљају податке, нити да шаљу податке о коришћењу телефона и осталих апликација.
Иако Taiga користи Андроид, он је нешто измењен у односу на стандардну верзију како би могао да ради у тандему са Info Watch-овим фирмвером.
Првих 50.000 телефона већ је достављено запосленима у компанијама чији сувласник је држава, иако телефон још није пуштен у слободну продају.
Taiga представља последњи пример нарастајућег технолошког сукоба, који неки називају и технолошким хладним ратом, између САД и Русије.
Прочитајте ОВДЕ како је то Русија условила Фејсбук?
Извор: Telegraf.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Још података о Taigi.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА