Најновије

ПРЕДСКАЗАН? Холивудске личности беже из Лос Анђелеса након упозорења о мега-земљотресу! (ФОТО/ВИДЕО)

Страхујући од катастрофалног земљотреса, холивудске звезде напуштају Лос Анђелес, након што су примили упозорење да се очекује да ће “велики,“ катастрофални земљотрес, преко 9,0 магнитуде, потрести Калифорнију дуж Раседа Сан Андреас.

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Очекује се да ће овај мега-земљотрес имати скоро 90 пута више енергије него земљотрес у Нортриџу, који је уздрмао становнике Лос Анђелеса у јануару 1994. године, рушећи зграде и уништавајући главне аутопутеве.

(Пукотина од које годинама страхују, Фото: Јутјуб/Принтскрин) Анђелина Џоли, Шер, Леонардо Ди Каприо, Челси Хендлер, Џастин Тимберлејк, Џеј Зи, Бијонсе, Ким Кардашијан и Џорџ Клуни, међу осталим холивудским именима, резервисали су хитне летове са ЛАX-а овог викенда, каже агент за резервације познатих личности који тврди да се још познатих имена очекује да се придруже овом стампеду, јер се међу високим друштвом шире приче у вези са овим упозорењем.
“Чињеница да елите упозоравају холивудске звезде да изађу, док и даље ћуте када су суочени са питањима обичних грађана, потврђује оно што су многи људи већ сумњали: сви су рођени једнаки, али неки су више једнаки од осталих,“ рекао је агент за резервације, који је такође напустио државу, али не пре подизања аларма и позивања становника Калифорније да се припреме за катастрофалан догађај за који је “већина људи тотално неспремна.“
Становници Калифорније су се дуго жалили да им влада говори две ствари када се ради о неизбежном “великом“ земљотресу од којег се страховало деценијама: “Бићете препуштени сами себи. А већина вас није спремна.“
Градови, окрузи и служба за ванредне ситуације гувернера Џерија Брауна кажу да ће велики земљотрес “у потпуности надмашити полицију и ватрогасне јединице“ и да ће захтевати од грађана да се брину сами о себи “недељу дана, а можда и дуже.“
Луси Џонс, калифорнијски сеизмолог, која је постала водећи светски стручњак за припрему за земљотресе, такође се обратила онима на Западној обали да озбиљно схвате ова упозорења, након што је недеља земљотреса у Мексику довела Калифорнију на ивицу великог избијања.
Становницима се саветује да чврсто осигурају тешке предмете – попут ормана и телевизије – за зидове. Такође би требало да избегавају спавање испод огледала, слика и других предмета који нису сигурно причвршћени, и да тиме ризикују тешке повреде или изненадну смрт када тај велики земљотрес избије.
Такође, становници Калифорније треба да испланирају како ће комуницирати са породицом и комшијама уколико телефонске линије и интернет откажу. Већи број резервних планови би требало смислити унапред, директно до места састајања лицем у лице, каже Арам Сахакиан, генерални менаџер Одељења за управљање вандредним ситуацијама у Лос Анђелесу.
Званичници одељења за ванредне случајеве су такође подигли количину воде, хране и других залиха за ванредне ситуације за коју препоручују да буде ускладиштена, док тихо признају да је “мајка свих земљотреса“ можда удаљена само пар дана.
Званичници су позивали да се направи довољно залиха да трају 72 сата, али сада кажу да би “минимум требала бити једна недеља.“ Зашто?
“Јер, у овим великим догађајима, стотине хиљада људи ће бити расељено,“ рекао је Сахакиан. “Ланац снабдевања ће бити погођен, било да се ради о превозу, или медицинском снабдевању, или храни. Морате бити спремни за најмање пет до седам дана.“
Прочитајте ОВДЕ како се амерички богаташи спремају за водени Армагедон?
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли познате личности страхују без разлога? У сваком случају неко шири инфо да беже из Л.А.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА