Најновије

КОНВОЈ ТЕРОРИСТА УПАО ПРЕКО ЗАПАДНЕ ГРАНИЦЕ: Подигнута авијација, еве су их спалили (ВИДЕО)

Египатско Министарство одбране објавило је да је њихова авијација извела низ удара на групе терориста које су из Либије ушле на територију ове земље. Верује се да је реч о борцима Исламске државе.

Eгипатска ацијација (Фото: Јутјуб)

У ваздушним ударима уништено је најмање 10 возила натоварених оружјем и муницијом, а број убијених терориста је непознат. У саопштењу се наводи да је војска Египта имала дојаву у планираном упаду терориста. Последњих месеци учестали су упади терориста у Египат прего његове западне границе. Терористи ИД покушавају да доставе оружје и појачања својим терористичким ћелијама на Синају и у египатској пустињи. Упади ИД у Египат су се појачали након пораза те терористичке организације у Сирији, Ираку и Либији. Подсећамо да је војска Египта 25. септембра убила 6 терориста, а заробила 25 на северу Синаја и да је у нападу уништено шест возила припремљених за самоубилачке бомбашке нападе.

Египат последњих месеци тесно сарађује и са Русијом на пољу борбе против тероризма а недавно су одржане и заједничке војне вежбе. О великој руској победи над америчким тајним службама у Сирији читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пропали напад ИД на северозапад Деир Ез Зора.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА