Najnovije

BESNI PAS U STRAHU: Putin će da razbije NATO!

Glavna pretnja za SAD je porast uticaja Rusije, smatra kandidat za mesto šefa Pentagona DŽejms Matis, govoreći o svom programu pred senatorima.

DŽejms Matis (Foto: Sinhua)

Besni Pas je izjavio da nije protiv uspostavljanja odnosa sa Moskvom, ali i da ne očekuje neke veće promene od takve saradnje.
- Naravno, slažem se sa novoizabranim predsednikom koji želi da uspostavi odnose sa Rusijom. Čak i u najgorim godinama Hladnog rata sarađivali smo sa Sovjetskim Savezima. Međutim, ja imam veoma skromna očekivanja o mogućim oblastima partnerstva sa gospodinom Putinom - rekao je on. General u penziji je optužio Rusiju da želi da „uništi NATO“. On je pomenuo i pripremu neke strategije koja treba da pruži otpor Moskvi. Istina, on je odbio da kaže da li podržava ideju daljeg zaoštravanja jednostranih antiruskih sankcija. -Moram da se posavetujem sa novim timom za nacionalnu bezbednost kako bismo oformili strategiju za borbu protiv Rusije zbog toga što je uradila - rekao je on. Predsednik Rusije "pokušava da razbije" NATO, rekao je u Senatu Kongresa SAD DŽejms Matis, bivši general koga je Donald Tramp predložio za ministra odbrane.
- Predsednik Rusije "pokušava da razbije" NATO - rekao ja u Senatu Matis. Bivši general je rekao da podržava Trampovu volju da obnovi dijalog s Rusijom, ali je ukazao da je Rusija "sama izabrala da bude strateški rival SAD".  -SAD treba da budu u stanju da se suprotstave Rusiji ako to bude bilo potrebno i da brane svoje interese ako su ugroženi - rekao je Matis.  Rekao je i da Kina "uništava poverenje" u odnosima sa svojim susedima. Izvor: avaz.ba/rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA